Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povijesno zlato

Tina Mihelić je svjetska prvakinja: 'Kad čujem himnu past će i suza...'

Sjajne vijesti stižu nam iz Kine gdje Hrvatska dobila svjetsku prvakinju u jedrenju.

Svjetsko prvenstvo za ženski olimpijski samac Laser Radial jedrilo se ovoga tjedna u Kini u gradu Rizhao. Prvenstvo je završilo jutros po hrvatskom vremenu, a onda je stigla i velika vijest. Tina Mihelić je svjetska prvakinja!

Mihelić je uoči zadnjeg dana natjecanja bila na prvom mjestu ispred Finkinje Tuule Tenkanen, a prednost je znala sačuvati do kraja za najveći uspjeh u karijeri.

''Imala sam 11 bodova prednosti uoči današnjeg dana, ali po ovim uvjetima nije to baš tako lako zadržati. S jedne strane bilo mi je lakše jer nisam imala kikseva, tako da sam trebala samo jedan plov odjedriti dobro, ali Finkinja je stvarno bila vrhunska i danas je odlično odjedrila, tako da mi je dosta zapaprila dan, ali uspjela sam se nositi sa svim tim. Uspjela sam zauzeti sedmo i treće mjesto, što mi je bilo dovoljno za pobjedu bez obzira na to što naprave druge protivnice. To mi je bio cilj, da odradim maksimalno 11 bodova danas, pa da ne mislim o drugim curama'', ispričala je Tina.

Ovo je prva svjetska seniorska ženska medalja za hrvatsko jedrenje u olimpijskoj disciplini, i tek drugi naslov svjetskog prvaka za nas u olimpijskoj disciplini uopće.

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato u olimpijskom dvojcu na SP 2009. godine. Šime i Igor imaju još tri bronce, osvojene od 2010. do 2012. Prošle godine svjetsko srebro osvojio je u samcu Tonči Stipanović.

''Još nisu osjećaji došli na svoje. Malo je prošlo otkad sam ušla u cilj i još nisam svjesna svega ovoga, ali željno iščekujem podjelu medalja i stati na to prvo mjesto, mislim da će biti jako uzbudljivo. Stvarno, presretna sam, ostvarili su mi se snovi. Lijepo je znati da sam prva koja je osvojila žensku seniorsku svjetsku medalju za Hrvatsku. Nadam se da će biti još cura koje će gledati moje rezultate kao nešto što treba nadmašiti, tako da se nadam da će biti još nekog boljeg od mene'', kazala je skromno Tina.

Od prvog dana prvenstva Tina je jedrila izvrsno, najlošiji plasmani su joj bili u kvalifikacijama 11. i 10. mjesto, u finalu je nanizala šesto, dva druga, prvo, sedmo i treće. Finale je Tina odjedrila bez greške.

''Pa vjerojatno će pasti koja suza kad čujem hrvatsku himnu'', presretna je Tina Mihelić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider