Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Polufinala konferencija

Tampa ponovno šokirala Montreal, Chicago i Anaheim uvjerljivi

Hokejaši Tampa Baya napravili su veliki korak ka finalu doigravanja u Istočnoj konferenciji NHL-a, nakon što su svladali Canadiense sa 6-2 i u drugoj utakmici odigranoj u Montrealu te poveli 2-0 u seriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do vodstva od 2-0 stigli su Chicago i Anaheim, ali su obje momčadi do te prednosti u serijama s Minnesotom, odnosno Calgaryjem, stigle na svom ledu. Chicago je u drugoj utakmici u svom United Centeru svladao Minnesotu s 4-1, a Anaheim je s 3-0 bio bolji od Flamesa.

Ducksi još uvijek ne znaju za poraz u ovogodišnjem doigravanju, a do nove pobjede predvodio ih je vratar Frederik Andersen obranivši svih 30 udaraca gostiju. Strijleci za Anaheim bili su Beleskey, Lindholm i Thompson. Clagary će u sljedeće dvije utakmice biti domaćin i pokušati seriju učiniti rezultatski neizvjesnijom nego što je bila u prva dva dvoboja.

Chicago Blackhawkse, osvajače Stanley Cupa 2013. godine, do druge pobjede nad Wildom predvodio je Patrick Kane s dva pogotka. Patrick Sharp i Jonathan Toews dodali su po jedan, a vratar Chicaga Corey Crawford zaustavio je 30 od 31 udarca Minnesotinih igrača. Uspio ga je svladati samo Matt Dumba i smanjiti na 1-2 početkom posljednje trećine.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su hokejaši Tampa Baya, iako je Jeff Petry pogotkom u 8. minuti razveselio navijače u Montrealu. Gosti su odgovorili s pet uzastopnih pogodaka, od kojih su dva bila djelo Rusa Nikite Kučerova. Steven Stamkos je postigao jedan pogodak, a za dva asistirao, baš kao i Finac Valtteri Filppula.

Za razliku od prvog dvoboja, u kojem je Lightning došao do pobjede tek u drugom produžetku, drugi je odlučila sjajna realizacija igrača više, jer su igrači Tampa Baya čak četiri puta svladali Coreyja Pricea kad su na ledu imali brojčanu prednost. Serija sada seli na Floridu, gdje Tampa Bay pred svojim navijačima može izboriti mjesto u konferencijskom finalu.

ISTOČNA KONFERENCIJA

Montreal - Tampa Bay 2-6
(Tampa Bay vodi u seriji s 2-0)

ZAPADNA KONFERENCIJA

Chicago - Minnesota 4-1
(Chicago vodi u seriji s 2-0)

Anaheim - Calgary 3-0
(Anaheim vodi u seriji s 2-0)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider