Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uraganski Gensheimer

Nijemci dobili Mađare i poslali poruku Kaubojima

Prije prvog nastupa Kauboja, trećeg dana Svjetskog rukometnog prvenstva odigrano je pet utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok smo iščekivali početak utakmice Hrvatska - Saudijska Arabija, na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj odigrano je u petak poslijepodne pet utakmica.

U nama najzanimljivijem dvoboju Njemačka je pobijedila Mađarsku 27:23 (16:11) i time potvrdila kandidaturu za prvo mjesto u skupini.

Aktualni prvaci Europe do poluvremena su stvorili prednost od pet golova i činilo se da će upisati rutinsku pobjedu, ali Mađari se nisu predavali te su u uvodnim minutama nastavka zaigrali odličnu obranu. Do 45. minute Nijemcima su dozvolili samo dva gola, u istom periodu su ih Mađari postigli šest i došli na prag izjednačenja (18:17). Međutim, u finišu su Nijemci zbili redove i zasluženo slavili.

Čudesni Gensheimer "uništio" Mađare

Predvodio ih je nevjerojatni Uwe Gensheimer koji je postigao 13 golova (sedmerci 8/8), a uz njega je najbolji bio vratar Silvio Heinevetter s 12 obrana. Isti broj obrana imali su i mađarski vratari Roland Mikler i Nandor Fazekas, ali među igračima u polju nitko nije postigao više od tri pogotka.

U toj skupini C, u kojoj se nalazi i hrvatska rukometna reprezentacija, Čile je iznenadio Bjelorusiju s 32:28 (14:14) dok je finalist prošlog Svjetskog prvenstva Katar poražen od Egipta s 20:22 (8:11) u sklopu prvog kola skupine D, gdje je Švedska s 33:16 (17:5) bila bolja od Bahreina.

Domaćin Francuska je upisao još jedan uvjerljivi trijumf. S 31:19 pobijedili su Japan, a prvo ime utakmice bio je Ludovic Fabregas sa sedam golova iz sedam pokušaja. Pet je postigao Kentin Mahe, četiri Michael Guigou, a francuski vratari Thierry Omeyer i Vincent Gerard upisali su po šest obrana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider