Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo bodovi i ništa drugo

Hrvatska uz dosta muke slavila na startu Svjetskog rukometnog prvenstva!

Puno teže od očekivanog Kauboji su upisali dva startna boda.

Hrvatska rukometna reprezentacija u prvom kolu skupine C Svjetskog prvenstva pobijedila je Saudijsku Arabiju s 28:23 (12:11). Bila je to utakmica iz koje će se pamtiti samo dva boda, a sve drugo pasti u zaborav. Kauboji protiv jedne od najlošijih reprezentacija na SP-u nisu briljirali, bilo je tu puno pogrešaka u igri koje su Saudijci koristili i relativno dugo ostali u egalu prije nego li su naši reprezentativci prelomili dvoboj u svoju korist. 

Izbornik Željko Babić je susret započeo s Filipom Ivićem na vratima, a u polju su (u napadačkom dijelu) bili Manuel Štrlek i Zlatko Horvat na krilima, Željko Musa na poziciji pivota te u vanjskoj liniji Marko Mamić, Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić. U obrambenom dijelu Mamića je mijenjao Jakov Gojun.

Atipično dugo kad je rukomet u pitanju smo čekali na prvi pogodak, sve do pete minute kada je zabio Domagoj Duvnjak. Nakon toga se činilo da se otvorilo jer Hrvatska je brzo odjurila do 5:1, ali par brzopletih reakcija u napadu dovelo je do toga da Saudijci brzo uhvate priključak.

Tako je u 21. minuti, nakon što je Hisham Al-Obaidi realizirao sedmerac i smanjio prednost Hrvatske na 9:8, Babić promijenio još dvojicu igrača. Nešto ranije Duvnjaka je zamijenio Luka Cindrić, a u tom trenutku je Babić pokušao s Lukom Šebetićem i Tinom Kontrecom.

Do kraja prvog poluvremena Saudijci su u jednom trenutku čak i poveli (10:12), ali golovima Šebetića i Cindrića Hrvatska je preokrenula i na odmor otišla s minimalnom prednošću.

Sve riješeno tek sredinom drugog dijela

U nastavak je Babić krenuo s dvojicom srednjih vanjskih (Duvnjak, Cindrić) kako bi ubrzao protok lopte, a umjesto Štrleka na lijevom krilu je utakmicu nastavio Lovro Mihić, debitant koji je u svom prvom napadu na jednom velikom natjecanju postigao pogodak, a ukupna realizacija mu je bila 4/4.

S tri uzastopna gola Hrvatska je otvorila drugo poluvrijeme, ali onda opet niz nemostrenosti omogućava izabranicima Nenada Kljajića da se vrate na -1 (15:14).

Babićeva promjena obrane sa 6-0 na 5-1 urodila je plodom, prilično zbunivši vanjske igrače Saudijske Arabije koji su ostali bez ikakvih rješenja u napadu. Kjučnom se pokazala serija Hrvatske od 5:0 od 35. do 40. minute kojom se naša reprezentacija odvojila na šest razlike (20:14) i pobjeda više nije dolazila u pitanje.

Luka Cindrić sa šest i Domagoj Duvnjak s pet golova bili najefikasniji u sastavu Hrvatske, a Mojtaba Al Salem je bio strijelac pet pogodaka za Saudijsku Arabiju.

HRVATSKA - SAUDIJSKA ARABIJA 28:23 (12:11)

HRVATSKA: Stevanović, Ivić; Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Saeed, Al Mutairi; Al Abbas 3, Al Janabi 4, Al Mohsin 2 (1), Al Hammad 1, Saeed, Al Abdulali 3 (1), Al Farhan, Al Salem 3, Al Obaidi 2 (2), Abu Al Rrahi, Al Abas, Al Khadrawi, Al Salem 5, Al Zaer

SUCI: Boualloucha i Khenissi (Tunis)

SEDMERCI: Hrvatska 0/1, Saudijska Arabija 4/5

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Saudijska Arabija 8 minuta

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider