Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbliži Marićevom stilu

Tin Kontrec – pivot koji bi mogao puno značiti Hrvatskoj

Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj prva je velika smotra za novog hrvatskog pivota.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Željko Babić odlučio se u Francusku na Svjetsko rukometno prvenstvo 2017 voditi dva pivota. Jedan je povratnik Željko Musa, a drugi je igrač PPD-a Zagreb i debitant na velikom natjecanju Tin Kontrec, koji je iz taktičkog razloga dobio prednost nad Krešimirom Kozinom.

Kontrec se proslavio dobrim partijama u dresu PPD Zagreba u Ligi prvaka, a posebno će ostati u sjećanju njegova sjajna izvedba protiv Kiela 2015., kada je bio jedan od junaka velike pobjede.

Ovaj 27-godišnji Našičanin u redove hrvatskog državnog prvaka stigao je u ljeto 2015. nakon sjajne sezone u GRK Varaždinu s kojim je osvojio treće mjesto na završnici hrvatskog Kupa, ali i prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva Hrvatske.

Radi se o pivotu koji ima drugačije karakteristike od Muse i zato bi mogao dobiti dosta prilika na ovom prvenstvu. Najbliži je Marićevom stilu igranja, ali pitanje je može li umjesto Marića u obrani 5-1 igrati prednjega.

Bio je na pripremama reprezentacije uoči Europskog prvenstva u Poljskoj i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru i nakon trećih priprema dočekao je svoju krunu karijere. Sigurno će se željeti pokazati u najboljem izdanju, a osim njega i Muse Hrvatska nema drugih alternativa na crti.

Tin Kontrec - biografija:

ROĐENJE: 09.09.1989. u Našicama

VISINA: 191cm

TEŽINA: 89kg

POZICIJA U MOMČADI: pivot

TRENUTNI KLUB: PPD Zagreb

PRIJAŠNJI KLUBOVI: Varaždin, Bjelovar, Dubrava, Medveščak

NAJVEĆI USPJESI: Prvak Hrvatske i osvajač Kupa Hrvatske

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider