Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Derbi skupine

VIDEO Evo što kaže njemački izbornik uoči okršaja s Hrvatskom: Koje su loše strane?

Njemački izbornik, Islanđanin Sigurdsson izjavio je kako jako poštuje hrvatsku momčad...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlična večer hrvatskih rukometaša protiv Čilea završila je jednom, lošom viješću: provaljeno je u službeni kombi naše reprezentacije, i ukradena je jedna garnitura opreme! Ipak, takva loša vijest učinila se sitnicom.
Odlično raspoloženje mnogo više mute problemi s koljenom najboljeg igrača, Domagoja Duvnjaka. Izbornik dvoji hoće li ga koristiti sutra protiv Njemačke!

Svjetsko prvenstvo u rukometu 2017: RASPORED i REZULTATI utakmica

"Tetiva kada se upali, ona se jako teško može smiriti. A mi se nadamo da ćemo igrati i poslije Njemačke još četiri utakmice. I to kad se igra dan za danom, a tada će biti najvažnije utakmice, onda je to ogroman problem", kaže hrvatski izbornik Željko Babić.

Okršaj s Njemačkom

Hrvatska na velikim natjecanjima redovito pobjeđuje Njemačku. Posljednji put baš na posljednjem Svjetskom prvenstvu, i to uvjerljivo: pet razlike! Ali od tada: Njemačka je u velikom uzletu, i sutra u Rouenu je favorit. Zašto?
"Počet ću od vratara. Vratar je igrač koji radi razliku u Njemačkoj. I vratar je sigurno donio im zlato u Poljskoj", ističe izbornik.

Rouen je grad u Normandiji. Nijemci su se malo izdvojili iz grada. To je nacija kojoj treba puno više osiguranja. Tako je njihov hotel jako dobro osiguran policijskim snagama. Smjestili su se ovdje, u ovom hotelu. Pa idemo vidjeti što oni kažu uoči utakmice protiv Hrvatske.

Nijemci oprezni i hvale Hrvate

Gužva na izbornikovoj press-konferenciji sugerira golem interes i optimizam Nijemaca nakon dvije medalje zaredom. Jedan od najzaslužnijih je izbornik: Islanđanin Sigurdsson. Ali nikome ne pada na pamet zaletjeti se s prognozom! Dapače...

"Ne vidim neke loše strane hrvatske reprezentacije. Vrlo su jaki! Mislim da su jedni od najboljih na svijetu. Jako poštujemo hrvatsku momčad. Imaju igrače svjetske kvalitete. Stoga, mi se pripremamo za jako tešku utakmicu", kaže Dagur Sigurdsson.

Pa ako je neka prognoza sigurna, to je da će utakmica biti neizvjesna. Lakih protivnika više nema, od sutra kreće ono pravo.

Četiri debitanta

A četiri debitanta za reprezentaciju opravdala su povjerenje izbornika Babića. Najstariji od njih, pivot Tin Kontrec, najviše je poznat javnosti jer redovito igra za PPD Zagreb, dok su Mihić, Božić-Pavletić i Jotić prije Francuske bili ipak manje poznati. 94.-to su godište, a s kadetskom su reprezentacijom prije tri godine osvojili svjetsko srebro.

Najugodnije iznenađenje je lijevo krilo poljske Wisle, Lovro Mihić. Kao zamjena Štrleku, zabio je 14 golova, a zanimljivo je kako je upravo njegovo ime od početka prvenstva najviše puta upisivano u internetsku tražilicu. Sinoć je sa osam golova nosio pomlađene Kauboje do pobjede.

"To je jedan veliki motiv koji mi predstavlja ta utakmica, koji me tjera da idem dalje, da radim sve više i napornije kako bi postigao jednog dana što više", kaže Lovro Mihić.

Ozljeda Božića - Pavletića

Svoj put među seniore našao je i Josip Božić - Pavletić. Desno krilo našičkog Nexea zamijenio je Ivana Čupića, a rođenom Splićaninu poziv u reprezentaciju bio je ugodno iznenađenje.

"San svakog sportaša je da igra za soju zemlju i za mene je to stvarno velika čast i ja sam se potrudio da što bolje iskoristim priliku. Normalno bilo je i dobrih i loših stvari, ali sve u svemu sam zadovoljan", kazao je Božić-Pavletić prije podne, a poslijepodne uslijedio je šok.

Hrvatski rukometni savez objavio je Božić - Pavletić zbog parcijalne rupture lista noge neće moći nastupati za reprezentaciju do kraja Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj.

Lovro Jotić je osvježenje na mjestu organizatora igre, a Zagrepčanina je rukometnoj javnosti predstavio Veselin Vujović dok je bio na klupi PPD-a. Jučer je protiv Čilea bio izvrstan te je zabio pet pogodaka.

"Zadovoljan sam sobom jer sam dobio prve minute u seniorskoj reprezentaciji. Zabio sam prvi gol, uglavnom sam zadovoljan, bilo je nekih loših situacija, ali treba sad to zaboraviti, treba krenuti dalje", ističe Jotić.

Bliža budućnost je sutra i utakmica protiv Njemačke, a ona dalja u kojoj će vladati 94-to godište izgleda prilično optimistično.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider