Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a sada po bodove

Hrvatska s Rendulićem izgleda puno bolje, no poraz je bio neizbježan

Hrvatski hokejaši upisali su 'očekivani' poraz u 2. kolu Svjetskog prvenstva divizije I skupine B od Ukrajine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski hokejaši doživjeli su u ponedjeljak i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupina B pred oko 2000 navijača u zagrebačkom Domu sportova, gdje je bolja od njih bila Ukrajina s 4-1 (2-1, 2-0, 0-0).

Svoju prvu utakmicu na ovom SP-u odigrao je Borna Rendulić koji je svojim dolaskom promijenio sliku naše reprezentacije i dao Alanu Letangu veću mogućnost kombiniranja kod slaganja napadačkih linija. Hrvatska je u nedjelju protiv Velike Britanije bila klizački i fizički inferiorna, dok je protiv Ukrajine u prvoj trećini bila nadmoćnija, što se vidjelo i u broju udaraca (13-7). Protiv Britanaca su hrvatski oklopnici u cijeloj utakmici uputili 14 udaraca.

"Putovao sam 17 sati, što je ostavilo traga. Glava je željela, ali tijelo nije moglo. Nije velika razlika među nama. Oni samo imaju četiri linije koje mogu dobro klizati", rekao je Rendulić koji je tijekom utakmice nekoliko puta opasno zaprijetio ukrajinskim vratima i pokazao da će biti veliko pojačanje za momčad Alana Letanga u sljedećim dvobojima u kojima će Hrvatska tražiti opstanak u skupini, ali i priliku za osvajanje brončanog odličja.

"Medalja je naš cilj i mislim da ga možemo ostvariti", zaključio je Rendulić.

No, velika slabost naše reprezentacije bila je defenzivna reakcija. Ukrajinci su kod svakog organiziranog ulaska u hrvatsku trećinu bili opasni, a često i učinkoviti. Tako je Černjišenko već u 3. minuti u solo akciji izbio pred Matu Tomljenovića i svladao ga za vodstvo gostiju. Unatoč inicijativi hrvatskih hokejaša i prijetnjama ukrajinskim vratima, gosti su u 15. minuti udvostručili prednost pogotkom Isajenka.

Luka Miličić je u 19. minuti, na dodavanje Luke Jarčova, uspio svladati ukrajinskog vratara Zaharačenka i vratio rezultatsku neizvjesnost. No, ona, nažalost, nije dugo potrajala. Već u 13. sekundi druge trećine Viktor Zaharov je iz mrtvog kuta pogodio Tomljenovića od kojeg se pločica odbila u mrežu. Ukrajinci su u 27. minuti preko Šafarenka lakoćom realizirali situaciju kad su imali dva igrača više i povećali vodstvo na 4-1.

U posljednjoj trećini suci su se razmahali isključenjima i učinili završnicu nepotrebno nervoznom. Unatoč brojnim pokušajima, hrvatski hokejaši ostali su na jednom pogotku, a ni Ukrajinci više nisu uspjeli svladati Tomljenovića.

Nakon dana stanke hrvatske hokejaše u srijedu čeka dvoboj protiv posljednjeplasirane Rumunjske koja je u prva dva nastupa doživjela uvjerljive poraze od Ukrajine (1-6) i Litve (1-5). Pobjeda u tom dvoboju Hrvatskoj gotovo sigurno donosi opstanak u skupini B, što je bio osnovni cilj uoči početka natjecanja.

Drugi dan natjecanja u Domu sportova donio je prvo iznenađenje. Velika Britanija je tek u produžetku svladala Estoniju s 4-3, iako su Britanci u 21. minuti vodili 3-1. Estonci su s dva pogotka uspjeli doći do prvog boda, a veselje britanskim navijačima i drugi bod svojoj reprezentaciji donio je Dowd pogotkom u četvrtoj minuti produžetka.

Litva je nakon uvjerljivih 7-2 protiv Estonije i u drugom kolu bila uvjerljiva te sa 5-1 nadigrala Rumunjsku koja se nakon dva kola prometnula u glavnog kandidata za ispadanje.

HRVATSKA - UKRAJINA 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

Strijelci: 0-1 Černjišenko (3), 0-2 Isajenko (15), 1-2 Mikulić (19), 1-3 Zaharov (21), 1-4 Šafarenko (27) - PP2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider