Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slijedi još teži ispit

Pomlađena Hrvatska hrabro pala protiv moćne Velike Britanije

Hokejaši Hrvatske nisu uspjeli kreirati senzaciju na početku Svjetskog prvenstva Divizije I skupine B...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Hrvatske poraženi su u nedjelju od Velike Britanije s 1-4 (1-1, 0-2, 0-1) na startu Svjetskog prvenstva Divizije I skupina B kojem je domaćin Zagreb.

Pred oko 2500 gledatelja u Domu sportova, među kojima je bila i skupina od tristotinjak britanskih navijača, gosti su se pokazali klizački nadmoćnijom i uigranijom momčadi od pomlađene i nekompletne hrvatske reprezentacije. O tome najbolje svjedoči razlika u broju udaraca, koja je bila 29-14 u korist gostiju, kao i činjenica da je vratar Mate Tomljenović bio najbolji igrač naše reprezentacije, skupivši 25 obrana.

Ipak, ni on nije svemoguć, a prvi put je svladan u 12. minuti, kad je pak u mrežu skrenuo Robert Dowd. Igrala se 15. minuta kad je Mislav Blagus iskoristio brojčanu prednost od dva igrača više te razveselio hrvatske navijače. Neodlučenih 1-1 bio je odličan rezultat za Hrvatsku nakon prve trećine.

No, već u drugoj trećini kvaliteta Britanaca došla je do izražaja. Jonathan Weaver je u 25. minuti neobranjivo poslao pločicu pod gredu, a u 36. minuti je Craig Peacock iskoristio kontranapad za vodstvo gostiju 3-1.

Nakon nekoliko neiskorištenih situacija Hrvatske s igračem više, Colin Shields je u 49. minuti kaznio našu reprezentaciju i postavio konačnih 4-1 i zasluženu pobjedu Britanaca.

Sljedeći suparnik hrvatskim hokejašima je Ukrajina koja je u nedjelju sa 6-1 nadigrala Rumunjsku i opravdala status favorita za osvajanje prvog mjesta i povratak u skupinu A. Dvoboj Hrvatske i Ukrajine u Domu sportova započinje u 20 sati.

Bit će to još jedan dobar test za Letangove izabranike, ali rezultatski ne pretjerano važan. Mnogo važnije će biti što će hrvatski hokejaši napraviti u dvobojima koji slijede od srijede nadalje, protiv Litve, Estonije i Rumunjske. U tim bi dvobojima naša reprezentacija trebala biti i značajno pojačana, jer bi joj se u ponedjeljak trebao pridružiti Borna Rendulić.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa Litva je s uvjerljivih 7-2 nadigrala Estoniju. Litavci će u ponedjeljak od 13 sati igrati protiv Rumunjske, dok će u 16.30 sati započeti dvoboj Velike Britanije i Estonije.

 

HRVATSKA - V. BRITANIJA 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Zagreb, Dom sportova. Gledatelja: 2500.

Strijelci: 0-1 Dowd (12), 1-1 Blagus (15), 1-2 Weaver (25), 1-3 Peacock (36), 1-4 Shields (49)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider