Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uzbudljiva utrka

Svjetski kup, spust u Lake Louise: Pobjeda Parisa, Kostelić bez bodova

Najbolji svjetski skijaši vozili su ove subote prvu utrku Svjetskog kupa na sjeverno-američkom tlu, spust u kanadskom Lake Louiseu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izuzetno uzbudljivoj utrci, gdje su o rasporedu na vrhu odlučivale stotinke, pobijedio je Talijan Dominik Paris s vremenom 1:49.90. Male, gotovo teško izmjerljive tri stotinke, za njim je zaostao Austrijanac Klaus Kröll, koji se morao zadovoljiti drugim mjestom.

I iduća dva skijaša su bila vrlo blizu, pa je tako treći Francuz Adrien Theaux zaostao jedanaest, a četvrti Aksel Lund Svindal 23 stotinke za pobjednikom.

Za 24-godišnjeg Parisa je ovo bila treća pobjeda u Svjetskom kupu i to treća u spustu. Dosad je bio najbolji prošle godine u Bormiju i na početku ove u Kitzbühelu.

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić je ostao bez bodova, te je poslije 40 skijaša zauzimao 34. mjesto. Zaostao je za Parisom dvije sekunde i 80 stotinki, a uz nekoliko vidljivih pogrešaka i sporom vožnjom najbolji se hrvatski skijaš nije niti mogao nadati boljem rezultatu. (TS)

Svjetski kup, spust u Lake Louiseu (neslužbeni rezultati):

1. Dominik Paris (Ita) 1:49.90

2. Klaus Kröll (Aut) +0.03

3. Adrien Theuax (Fra) +0.11

4. Aksel Lund Svindal (Nor) +0.23

5. Johan Clarey (Fra) +0.74

...

34. Ivica Kostelić (Hrv) +2.80

...

 

Ukupni redoslijed:

1. Marcel Hirscher (Aut) 160

2. Ted Ligety (SAD) 124

3. Dominik Paris (Ita) 100

..

9. Ivica Kostelić (Hrv) 74

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider