Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozlijedio desno koljeno

Kakav peh: Vodeći u Svjetskom kupu Svindal pao i završio sezonu!

Vodeći skijaš svijeta Norvežanin Aksel Lund Svindal pri spektakularnom padu na subotnjem spustu u Kitzbühelu zadobio je rupturu prednjeg križnog ligamenta desnog koljena i za njega je ova sezona završena, objavio je dužnosnik Norveškog skijaškog saveza Claus Ryste.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svindal je izgubio kontrolu nad skijama u pretposljednjem zavoju prije ulaska u završnu strminu, gdje su prije njega pali Austrijanci Streitberger i Reichelt. Norvežanin se nekoliko puta okrenuo u zraku, izgubio jednu skiju te s drugom, potpuno uništenom, završio u zaštitnoj mreži. No, vrlo brzo je ustao i odšetao s mjesta nesreće s nekoliko ogrebotina na licu, tako da se činilo da je prošao bez težih ozljeda.

Ipak, naknadnim pregledom dijagnosticirana mu je ruptura prednjeg križnog ligamenta u desnom koljenu i Norvežanin je već u subotu podvrgnut operativnom zahvatu. San o osvajanju Velikog kristalnog globusa u ovoj sezoni ostat će neostvaren, a Svindal će barem još godinu dana čekati na priliku za svoju prvu spustašku pobjedu u Kitzbühelu, na najpretižnijoj utrci u Svjetskom kupu, na kojoj je u subotu slavio Talijan Peter Fill.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider