Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Alberto, žao mi je'

Svi uz nesretnog Španjolca: Ovo je tako tužan dan!

Nakon što je Međunarodni sud za sportsku arbitražu (CAS) proglasio Alberta Contadora krivim za korištenje dopinga i poništio mu sve rezultate unatrag godinu i pol, oglasio se i Andy Schleck, biciklist koji će najviše profitirati takvim raspletom…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Contadoru je, naime, među ostalima, poništena i pobjeda na Tour de Franceu 2010. godine. Schleck je tada bio drugi tako da se sada očekuje da će mu retroaktivno biti dodijeljena pobjeda na najvećoj svjetskoj utrci. On sam, međutim, nije nimalo sretan zbog toga.

>> Alberto Contador je kriv: Dvije godine suspenzije i oduzet naslov na Touru!

"Borio sam se s Contadorom i izgubio utrku. Ne postoji razlog zbog kojeg bih trebao biti sretan. Alberto, žao mi je", poručio je 26-godišnji Luksemburžanin.

"Ovo je tužan dan za biciklizam. Jedino pozitivno u svemu je da je nakon 566 dana napokon završena neizvjesnost", dodao je vozač RadioShacka, zaključivši:

"Ako ove godine budem prvi na Touru, smatrat ću to svojom prvom pobjedom."

Dodajmo ovome i da je Contador ostao i bez lanjske pobjede na utrci Giro d'Italia. Novim bi pobjednikom trebao biti proglašen Talijan Michele Scarponi.

Još se uvijek čeka prvi komentar Alberta Contadora. U međuvremenu se kratkom izjavom za Marcu oglasio njegov brat i agent Fran Contador.

"Alberto je vrlo miran i neće se prestati baviti biciklizmom", kazao je Fran.

Contadoru se kao početak suspenzije računa 5. kolovoza 2010. godine, što znači da mu kazna završava istog datuma ove godine. To, opet, znači da će morati propustiti Tour de France i Olimpijske igre u Londonu. Ima, doduše, priliku žaliti se na presudu CAS-a u roku od 30 dana, ali žalba neće odgoditi suspenziju.

Podsjećamo, Contador je bio pozitivan na klenbuterol, a cijelo se vrijeme branio da ga je uzeo bez svoga znanja, kroz kontaminirano meso. CAS mu, očito, nije povjerovao tako da je Španjolac ostao bez pobjeda na Tour de Franceu 2010. i Giro d'Italiji 2011.

Nastavi čitati

Nastavi čitati