Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte što su rekli

Svi neočekivano razočarani Ivičinim nastupom na Sljemenu

Peto izdanje Snježnog kralja na Sljemenu privukao je između 16.000 i 17.000 navijača. Brojka je bila nešto manje u odnosu na prošle godine, no atmosfera i raspoloženje još jednom za svaku pohvalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerne hrvatske navijače i ove su godine nahvalili svi skijaši ponavljajući kako je veliki 'gušt' stalno se vraćati u Zagreb u ovako ugodnu atmosferu. Njome su zadovoljni bili i naši sportaši i sportski djelatnici, koji nisu propustili noćni sljemenski spektakl.

„Ma ovo je stvarno ludilo, kao i svake godine“, rekao nam je naš proslavljeni hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac, koji se osvrnuo i na nastup 'nesuđenog' kralja Sljemena, Ivicu Kostelića.

„Šteta, mislim da je bio zreo za pobjedu. Mislim da je dvaput napravio istu pogrešku pri kraju staze, barem koliko sam ja kao laik uspio primijetiti, ali važno je da je na postolju i da je cijela priredba uspjela. Samo ga sportaš može razumjeti s kojim je pritiskom skijao i stvarno mu je bilo teško“, rekao je 'Zoki' složivši se da je treće mjesto bez sumnje, ipak veliki uspjeh.

„Normalno da je ovo uspjeh, pogotovo kad nastupaš doma pred svojom publikom i domaćom stazom. Skijanje je prilično riskantan sport i u jednom trenutku kada izgubiš koncentraciju, lako možeš izletjeti sa staze i više nemaš prava na popravak. Zato je po meni ovo postolje uspjeh i još jednom mu od srca čestitam.“

Umirovljeni slavni vaterpolist Dubravko Šimenc također je 'sipao' pohvale na račun Ivice.

„To vam je slalom, a Ivica je čudo. Meni je iskreno žao što ovdje nismo slušali hrvatsku himnu, ali siguran sam da ćemo je slušati na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu.“

Čestitarima se pridružio i novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović.

„Čestitam Ivici na postolju, svi bi naravno bili puno sretniji da je pobijedio, međutim u ovako velikoj konkurenciji i ovo treće mjesto je veliki uspjeh“, rekao nam je Jovanović istaknuvši i kako unatoč nemalim troškovima (oko 23 milijuna kuna čiji trošak snose država i grad), nije upitno trebaju li Zagreb pohoditi najbolji skijaši i skijašice svijeta.

„Utrka je sigurno potrebna. Radi se o promociji Zagreba, hrvatskog sporta i skijanja i naravno poticaj mladima da se bave sportom. Evo pogledajte dokaz teškog i mukotrpnog rada obitelji Kostelić, ovo je sjajno.“

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša nije želio ulaziti u analizu i raspravu je li sljemenski spektakl preskupa investicija za ionako preskromne hrvatske prilike, već je prokomentirao sportsku stranu priče i Ivičino mjesto na postolju.

„Uvijek za žalimo za pobjedom, ali to je sport i rezultati su uvijek odraz kombinacije uvjeta, staze, pritiska i ambicije i sigurno će jednom kruna stajati i na Ivičinoj glavi. Što se organizacije tiče, sve je bilo savršeno jer je to stvarno jedan izazovni projekt i treba stvarno čestitati svima i Pavleku i Glaviću i stotinama ljudi koji su radili ovdje. Kao navijač sam sretan bio je izuzetan sportski događaj, naš momak je na postolju i sumnjam da je itko više od ovih 16.000 navijača želio više od njega biti na postolju, ali takav je sport,“ zaključio je Mateša, koji je u četvrtak u VIP prostorima sljemenske utrke uživao s Boškom Balabanom, Draženom Ladićem, Ivanom Brkljačić te državnim vrhom predvođenim predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom Milanovićem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider