Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Blake ne dolazi

Sve spremno za Hanžek: 'Kada imate Bandića, dobijete nikad bolju stazu'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić "amenovao" je završavanje radova na sanaciji atletske staze Sportskog parka Mladost.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sanirana su postojeća oštećenja i postigla se kvaliteta staze potrebna za ishođenje certifikata Svjetskog atletskog saveza (IAAF) kao preduvjeta za održavanje Hanžekovićeva memorijala 4. rujna. Sve to stajalo je 2,040.937 kuna.

"Radovi su završeni na vrijeme, neće ugroziti održavanje mitinga. Iznimno sam zadovoljan, sada nećemo morati razmišljati o investicijama neko vrijeme. Staza je vrlo visoke razine, tartan dobar. Je li brz? Znate kako se kaže; nema brzog tartana, postoje samo brze noge", reći će direktor HAS-a Siniša Ergotić.

Gradonačelnik Bandić je ponovio da želi da sve izgleda tip-top.

"Najvažnije je da imamo dobra prolazna vremena. Nadam se još samo da će pasti i ponešto kiše da radnici Zrinjevca mogu postaviti hortikulturu. O zvijezdama koje će nastupiti neka vam govori direktorica mitinga."

A Ivana Brkljačić je istaknula da neće doći Yohan Blake, najveći Boltov rival, ali je zato ponosna glasa kazala da dolazi Allyson Felix.

"Kada imate gradonačelnika koji naganja izvođače radova onda dobijete nikad bolju stazu", kazala je Brkljačić.

Amerikanka Allyson Felix osvojila je u Londonu zlatne medalje na 200 metara, što je disciplina koju će trčati i na Mladosti, ali i u štafetama 4x100 metara i 4x400 metara. Kraćoj je štafeti pripomogla da postigne svjetski rekord, a u dužoj je istrčala najbržih 400 metara u štafeti ikad. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider