Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U lovu na Isinbajevu

Suhr oborila svjetski rekord: Tek druga žena preko pet metara!

Američka atletičarka Jennifer Suhr postavila je novi svjetski rekord u disciplini skok s motkom na dvoranskom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u Albuquerqueu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijska pobjednica iz Londona nadvisila je dosadašnji rekord Ruskinje Jelene Isinbajeva za jedan centimetar, tako da novi iznosi 5.02 metara.

"Bila sam jako dobro raspoložena. Inače ne volim druge i treće pokušaje pa sam se potrudila da uvijek iz prve preskočim, a tako je i bilo", rekla je Suhr nakon pobjede i oborenog rekorda, postavljenog prošle godine u Stockholmu.

Amerikanka je time postala druga žena u povijesti sporta, koja je motkom išla preko visine pet metara. Bilo je to njeno deveto rušenje nacionalnog rekorda u posljednjih šest godina, a zanimljivo njen osobni rekord do ovog natjecanja bio je svega 4.88!

Recimo i da je Suhr nakon dvoranskog pokušala oboriti i rekord na otvorenom (5.06), te je postavila letvicu na 5.07. No, tri je puta rušila, tako da će 31-godišnjakinja ipak morati pričekati na potpuno "brisanje" Isinbajeve s liste rekorderki. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider