Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Stotinjak događaja godišnje u splitskoj Areni

Sportska dvorana u splitskoj Lori bit će završena u prosincu, a primat će čak 12 tisuća gledatelja. Da 'Spaladium arena' bude ispunjena neće se brinuti samo splitski klubovi, nego i stručnjaci iz SAD-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tvrtka 'Sportski grad', koju su osnovale tvrtke izabrane za izvođenje radova na izgradnji sportske dvorane u Lori za Svjetsko rukometno prvenstvo, potpisala je danas 10-godišnji ugovor o upravljanju budućom Spaladium arenom s američkom tvrtkom specijaliziranom za upravljanje višenamjenskim arenama "Global Spectrum Europe".

Tvrtku "Sportski grad" osnovali su Konstruktor inženjering, IGH i Dalekovod. 

"Global Spectrum Europe" namjerava ostvariti dobit novom dvoranom s 12.000 sjedećih mjesta, a njezini predstavnici najavljuju stotinjak različitih događaja na godinu, od sportskih događaja, sajmova i kongresa do koncerata. Tvrtka trenutačno upravlja s 80-ak takvih objekata u svijetu u kojima je prošle godine organizirano oko 10.000 događaja.

Spaladium Arena trebala bi biti i dom Košarkaškoga kluba Split

Glavni direktor "Global Spectrum Europe" Troy Flynn istaknuo je kako su povezani s najvećim agencijama i promotorima koji će osigurati zauzetost dvorane te da će priređivati raznolike zabavne sadržaje namijenjene cijeloj obitelji.

"Spaladium Arena" trebala bi biti i dom Košarkaškoga kluba "Split", najavljeno je, a mjesto u njoj naći će i drugi sportski klubovi. Član uprave konzorcija "Sportski grad" Vice Dodig smatra da je odabirom "Global Spectrum Europe" ostvaren plan da se pronađe partner koji će zadovoljiti potrebe i ambicije te podijeliti mogući rizik "popunjenosti" te arene.

Do kraja 2010. uz sportsku dvoranu trebao bi niknuti i 100-metarski toranj trgovačkog centra i najveća javna garaža s 1500 mjesta čija će gradnja početi nakon završetka Svjetskoga rukometnog prvenstva.

Gradnja dvorane u samoj je završnici, a za prosinac je predviđen tehnički pregled objekta. Od projektiranja do gradnje prošlo je manje od 450 dana, a bit će otvorena početkom iduće godine. Gradnja stoji nešto manje od milijardu kuna, a projekt je ostvaren u javno-privatnom partnerstvu prema kojemu će grad Split idućih 30 godina privatnom partneru plaćati oko tri milijuna kuna na mjesec. 

Građevinski radovi na Areni Zagreb napreduju prema planu i nema većih zastoja u gradnji, a i pristupne ulice bit će gotove u roku, rečeno je danas na gradilištu u Laništu, gdje je i ovoga ponedeljka, kao i svakog tjedna od ljeta do danas, u obilasku bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider