Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda
Ostali sportovi
Ludnica u Skandinaviji

Što se to događa na SP-u? Švicarci šokirali i Kanađane!

Ponovo su na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu koje se održava u Švedskoj i Finskoj iznenađenje kreirali reprezentativci Švicarske. Ovoga su to puta učinili pobijedivši na penale Kanađane 3-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su otvarajućeg dana savladali Švedsku 3-2, sada su Švicarci iznenadili i Kanađane, a pobjedu im je donio drugi gol Reta Surija u raspucavanju, u njihovoj osmoj rundi.
Bila je to također tek druga pobjeda Švicarske nad Kanadom u 28 susreta na svjetskim prvenstvima od 1934. godine. Prva je došla na SP-u 2010., prvom turniru na kojem je Švicarce vodio trener Sean Simpson.

Ljestvicu skupine S nakon dva kola iznenađujuće predvodi Norveška, koja je danas savladala Dansku sa 3-2. U preostalom susretu skupine Bjelorusija je pobijedila Sloveniju 4-3.

U skupini H nije bilo iznenađenja, pa je tako SAD savladao Latviju sa 4-1, a istim su rezultatom Rusi bili bolji od Nijemaca. Francuzi su pak s 3-1 bili bolji od Austrije.

Kod SAD-a su se istaknuli Bobby Butler sa golom i asistencijom, te Paul Stasny s dvije asistencije, dok je za Ruse hat-trick zabio Ilja Kovaljčuk.(TS)

SP u hokeju, elitna divizija, 2.kolo:

skupina H

Rusija - Njemačka 4-1
SAD - Latvija 4-1
Francuska - Austrija 3-1

Redoslijed: 1. Rusija 6, 2. SAD 6, 3. Finska 5, 4. Slovačka 3, 5. Francuska 3, 6. Njemačka 1, 7. Austrija 0, 8. Latvija 0

skupina S

Bjelorusija - Slovenija 4-3
Švicarska - Kanada 3-2, penali
Norveška - Danska 3-2

Redoslijed. 1. Norveška 6, 2. Švicarska 5, 3. Kanada 4, 4. Češka 3, 5. Švedska 3, 6. Bjelorusija 3, 7. Slovačka 0, 8. Danska 0
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider