Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo tonči

Stipanović treći, Fantela/Marenić četvrti u Weymouthu

Hrvatski jedriličar u klasi laser Tonči Stipanović osvojio je brončano odličje na regati Svjetskog kupa u engleskom Weymouthu, naša posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić okončali su natjecanje kao četvrti, a Ivan Kljaković Gašpić je sedmi u Finnu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finalni plovovi za odličja jedrili su se danas po laganom vjetru, a u vrlo neizvjesnom i uzbudljivom finalu klase Laser Tonči Stipanović se izborio se za broncu. Uoči plova za odličja Stipanović je bio vodeći, ali su bodovne razlike među finalistima bilo vrlo male, tako da je završnica regata donijela dosta promjena u poretku. Taktički je u finalu najbolje odjedrio Njemac Phillip Buhl i uzeo pobjedu, iskoristivši duel između Stipanovića i Australac Matthew Wearn, koje je nakon sedam jedrenja dijelio samo jedan bod. Drugo mjesto pripalo je Australcu, bronca Stipanoviću.

"Jako sam zadovoljan, cijeli tjedan je stvarno išlo dobro, druga regata Svjetskog kupa ove sezone da nisam imao nijedan ulaz slabiji od desetog mjesta, tako da sve to dobro ide", kazao je Tonči, kojeg očekuje i Svjetsko prvenstvo u Kanadi krajem lipnja.

Među dvojcima su nadomak postolja ostali Šime Fantela i Igor Marenić s desetim mjestom u finalu, a četvrtim ukupno.

"Toliko smo puta jedrili za medalju upravo protiv ove grčke posade, protiv Mantisa i Kagialisa, i uvijek smo mi iz tih duela izlazili kao pobjednici, evo jednom je otišlo u njihovu korist haha. Odlično smo startali, imali smo Grke iza sebe, međutim oni su odmah nakon starta napravili manevar i otišli u desnu stranu polja, mi iz naše pozciji to nismo mogli pokriti i odlučili smo otići lijevo, u stranu koja se u kasnijim finalima u danu pokazala kao bolja. Međutim, Grci su sretno prošli i više ih nismo uspijeli stići", kazao je Fantela.

Prvo mjesto su osvojili Amerikanci Mcnay i Hughes, a naš dvojac uskoro putuje u Kiel na regatu Europskog kupa, što će iskoristiti kao pripremu za Europsko prvenstvo krajem mjeseca u Danskoj.

Ivan Kljaković Gašpić iz dana u dan radio je male korake naprijed u poretku klase Finn, zauzeo je u konačnici sedmo mjesto, s četvtim ulazom u finalnom plovu. Pobjednik regate je Britanac Giles Scott.Na neolimpijskoj dsaci sa zmajem šesto mjesto i nakon finala zadržao je Martin Dolenc. Prvi je Španjolac Florian Trittel.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider