Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na putu ozdravljenja

Sretna i blagoslovljena Blanka: Sigurno idem u Rio, a možda i Gospi Sinjskoj!

Blanka Vlašić, dvostruka prvakinja svijeta u skoku u vis, pojasnila je razloge zbog čega propušta ostatak sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić detaljno je pojasnila razloge zbog kojih je otkazala Svjetsko prvenstvo u Moskvi, odnosno ostatak sezone. Problem je u Ahilovoj tetivi odrazne noge, zbog koje je propustila praktički cijelu prošlu sezonu.

>> Blanka Vlašić propušta Svjetsko prvenstvo u Moskvi!

„S Monacom je završila moja sezona 2013. Nitko ne bio sretniji od mene da mogu na Svjetsko prvenstvo, u Zagreb i u Bruxelles, no upozorenje mog tijela bilo je preveliko da bih ga ignorirala“, kazala je Blanka pa pojasnila što se događa:

'Cilj je potpuno ozdraviti'

„Nakon natjecanja sam drugi, treći dan mogla nastaviti s treninzima, no nakon sedam dana natjecanja došlo je do malo burnije reakcije, a bol nije popuštala ni nakon sedam dana. To nisam mogla zanemariti, pogotovo jer su kvalifikacije i finale SP-a u samo dva dana. To je rizik koji nisam htjela prihvatiti“, rekla je Blanka.

'Sigurno idem u Rio'

Ipak, na novu stanku ne gleda kao na tragediju.

„Ova pauza neće biti tako strašna, to su samo tri natjecanja. Cilj je potpuno ozdraviti i početi s pripremama za sljedeću godinu bez bolova. Tome sam posvećena i osjećam da idemo u dobrom smjeru. Motivirana sam jako, vidjela sam da opet mogu preskočiti dva metra, znači da se imam čemu nadati i ubuduće. Bilo bi šteta ne vidjeti koliko mogu nakon što potpuno ozdravim. Nakon ozljede nisam znala hoće li biti još jedne Olimpijske igre za mene, danas sam sigurna da hoće“, objasnila je Blanka, a njene riječi prenose 24sata.

'Osjećam se sretnom i blagoslovljenom'

Sretna je, kaže, što je signal da se zaustavi dobila na vrijeme.

„Nije me dotuklo, na vrijeme sam reagirala, prije nego bude kasno. Bilo bi teže da sam završila SP bez tetive. Osjećam se sretnom i blagoslovljenom, što sam stala na vrijeme. Prije pet godina bih išla do kraja, pa što bude. Danas mi je zdravlje na prvom mjestu. Uživala sam u prvom dijelu sezone i veselim se spoznaji da ću još više uživati bez boli. Ovo je korak unazad da bi se bolje odrazila. Kost i tetiva u hvatištu nisu još kako treba, sada je jačam, istežem... Kako sada stoje stvari novi zahvati neće trebati, treba samo dosta vremena da se sve vrati na svoje mjesto. Nikad tetiva više neće biti 100% kakva je bila, no s 80-90% ću moći raditi opet kvalitetne skokove.“

'Na putu sam ozdravljenja'

Prekid karijere nije joj 'ni na kraj pameti'.

„Kad bi bol bila faktor odustajanja, ne bi nitko nikad ništa postigao. Treba biti realan i paziti da ne napraviš korak previše, no bol me ne može pokolebati, pogotovo jer sam sigurna da sam sad na pravom putu ozdravljenja. Nisu mi drage špekulacije o kraju moje karijere, čvrsto vjerujem da dok god je želja kod mene prisutna, da ću i dalje skakati. No to ne znači da jednoga dana neću doći pred zid. Ako mene pitate, kraj se ne nazire, ali ne pita se samo mene. Sve je u božjim rukama...“

Hoće li na hodočašće Gospi Sinjskoj!

Obeshrabren nije niti njen otac ni trener Joško Vlašić.

„Blankina karijera će trajati onliko koliko ona to bude htjela. Ova ozljeda je mali križić, što bi sad trebala, naricati nad svojom svojom sudbinom, kad stotine male djece umire svakodnevno od gladi. Ne bi bilo pošteno“, kazao je Joško.

Na pitanje hoće li Blanka 15. kolovoza na zavjetno hodočašće Gospi Sinjskoj, odgovorio je:

„Vidjet ćemo što će kazati liječnici...“

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider