Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prošli i Slovenci

Srbi vidjeli kako je protiv domaćina: Raspoložena Furija ih pregazila!

Španjolska i Slovenija potvrdile su ulogu favorita u osmini finala na SP-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćini Svjetskog prvenstva lakoćom su prošli u četvrtfinale, pobijedivši Srbiju s 31:20.

U utakmici koja je od prve minute bila jednosmjerna ulica Španjolci su očitali lekciju izabranicima Veselina Vukovića, koji nikako nije mogao pronaći šestorku koja bi se koliko-toliko suprotstavila igračima Valera Rivere.

Nošeni podrškom više od 9000 gledatelja u Zaragozi Španjolci su odigrali fenomenalno prvo poluvrijeme u kojem su zabili čak 20 pogodaka, naspram srpskih 12.

Bilo je jasno tada da će se Srbi teško vratiti, a nakon što je Španjolska početkom nastavka nastavka konstantno držala 7-8 golova prednosti, posljednjih 15-ak minuta postala je formalnost u kojoj se Srbija potpuno raspala, a Rocas i društvo odjurili do pobjede s dvoznamenkastom razlikom.

Albert Rocas je sa sedam pogodaka bio najbolji u redovima Španjolske, Sarmiento je zabio pet, a Aguinagalde četiri, koliko je postigao i najbolji srpski strijelac, Petar Nenadić.

Slovenija je, pak, među osam najboljih prošla nakon što je svladala Egipat 31:26. Sličan scenarij vidjeli smo i u ovoj utakmici - Slovenci su u prvih 30 minuta stvorili prednost od osam golova i zakoračili u četvrtfinalu.

U drugom poluvremenu Egipćani se nisu predavali, u jednom su trenutku, deset minuta prije kraja smanjili na 26:24, ali to je bilo sve.

Jure Dolenec predvodio je Slovence sa šest golova, dok je u redovima Egipćana usamljen bio Ahmed Mostafa, koji je postigao 10 pogodaka.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv Rusije. Suparnik Španjolcima u borbi za polufinale bit će Njemačka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider