Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U Osijeku završio 16. Pannonian Challenge

Spektakularne vožnje najboljih vozača svijeta oduševile prepuni park

Najveći festival ekstremnog sporta i glazbe u regiji – Pannonian Challenge po 16. je put dokazao da je središte vrhunskog sporta i zabave te mjesto na čije se postolje želi popeti svaki vozač u nekoj od tri kategorije – BMX, skate ili inline.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 19. do 23. kolovoza grad na Dravi posjetilo je preko 200 vozača, među kojima su neka od najvećih imena svijeta, kao što su Daniel Dhers, najbolji BMX vozač svijeta te Madars Apse, najbolji europske skejter. Hrvat čije ime izaziva najgromoglasniji pljesak, BMX čudo od djeteta – Varaždinac Marin Ranteš, svojom je vožnjom izazvao delirij u osječkom parku i popeo se na treće mjesto najpoželjnijeg mu postolja.

Pet dana i preko 15 sati adrenalinske akcije začinilo je ljeto u Osijeku, a svi obožavatelji ekstremnog sporta tih su dana ili bili u gradu komaraca ili su uživo pratili prijenos inline, skate i BMX natjecanja. Festival je počeo partyjem otvorenja u srijedu navečer kako bi u prikladnom tonu najavio burnih nekoliko dana na lijevoj obali Drave. Prvog dana festivala roleri su započeli pravim spektaklom i svojim akrobacijama na malenim kotačima iznenadili brojne gledatelje, koji takav show nemaju prilike često gledati u hrvatskim parkovima. Jedan od glavnih favorita, Britanac Joe Atkinson bio je jači od konkurencije i slavio na osječkom podiju.

Skejteri su bili na rasporedu u petak kada se od jutarnjih sati zahuktavala atmosfera skejtparka. Mnogo svjetskih imena došlo je provjeriti zašto svi vozači pričaju o Pannonian Challengeu i zašto mu se svi uvijek vraćaju. Nakon neizvjesnih kvalifikacija i još neizvjesnijih finala, ipak malo vještiji od ostalih bio je Danilo Pisanjuk iz Srbije, koji je iza sebe ostavio čak i samog Madarsa Apsea.

BMX dan je dan za koji živi cijeli Osijek punih 364 dana u godini, to je dan kada se za ulaznice čeka u redu, a na tribinama se uvijek traži mjesto više. Preko 50 vozača putem kvalifikacija pokušalo je izboriti svoje mjesto u finalu. No, najveća imena BMX-a i njihovi nevjerojatni trikovi u zraku otežali su posao sudaca pa čak i publike, koja nije mogla prestati s vriskom i aplauzom. Daniel Dhers, Michael Beran, Konstantin Andreev, Jack Fahey, Daniel Juchatz samo su neka od imena koja trenutno vladaju svjetskim parkovima i podijima. Nakon što je razina adrenalina u Osijeku dosegnula svoj vrhunac, a vozači pokazali da je gravitacija zaista precijenjena, suci su odlučili okruniti najboljeg –Rusa Andreeva, koji je slavio ispred Čeha Berana te našeg Marina Ranteša. Marin je, unatoč odluci koju je donio nekoliko dana prije da se ne natječe zbog ozljede ramena, odlučio skupiti energiju za svojih nekoliko minuta slave i pokazati da i Hrvatska ima svoje nade ekstremnog sporta.

Festival je svaku večer ispraćen jednako vrelim zabavnim programom pa su tako u četvrtak publiku grijali zvukovi dvojca Vanillaz, u petak je cijeli Osijek na noge podigao Kiril Djaikovski, a u subotu je ekipa plesala i pjevala uz Hladno pivo.

Tako je spektakularno završen još jedan Pannonian Challenge, a već kreće odbrojavanje do sljedećeg, sedamnaestog izdanja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider