Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dolazi moćni kiel

Spektakl je zajamčen: PPD Zagreb igra u Areni!

Rukometni klub PPD Zagreb samo 13 dana prije početka natjecanja u novoj sezoni EHF Lige prvaka nema riješeno pitanje dvorane u kojoj će 17. rujna ugostiti njemački Kiel, stoji u priopćenju hrvatskog rukometnog prvaka, no iz nadležnog Gradskog ureda tvrde da se to neće dogoditi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prilogu Zagrebova priopćenja nalaze se dva dopisa. Prvi je dopis onaj koji je PPD Zagreb 17. kolovoza 2015. godine uputio Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport i u kojem je zamolba za osiguravanje termina u Areni Zagreb, gdje je hrvatski prvak običavao igrati utakmice u Ligi prvaka te poneke i u SEHA ligi proteklih sezona. U tom je dopisu navedeno pet termina utakmica Lige prvaka te tri utakmice SEHA lige u razdoblju od 12. rujna do 16. prosinca 2015.

Drugi dopis je stigao kao odgovor na zamolbu PPD Zagreba iz Gradskog ureda, datiran na 2. rujna 2015., a potpisao ga je pročelnik ureda Ivica Lovrić, u kojem, između ostalog, stoji:

"S obzirom da su planirana sredstva u ukupnom iznosu realizirana u ovom trenutku nismo u mogućnosti izdati vam suglasnost za korištenje traženih termina za odigravanje Europske lige prvaka. Odigravanje utakmica SEHA lige molimo da planirate u nekoj drugoj dvorani koja odgovara tome rangu natjecanja."

Iako je već bilo naznaka da bi moglo biti problema s terminima u Areni Zagreb, u Zagrebu su se nadali da će biti pronađeno zadovoljavajuće rješenje.

"U Zagrebu postoje samo dvije prikladne dvorane za odigravanje europskih utakmica, odnosno Lige prvaka i SEHA lige, a to su Arena Zagreb i Ledena dvorana Doma sportova. Ledena dvorana je prepuštena samo jednom klubu i jednom sportu i mi drugog rješenja u Zagrebu nemamo, osim Arene Zagreb", rekao je za Hinu direktor rukometnog kluba PPD Zagreb Ante Ančić te istaknuo da u klubu još uvijek vjeruju da će odluka nadležnog Gradskog ureda biti promijenjena.

No, u Zagrebu su krenuli i u traženje alternativnih rješenja.

"Grad Varaždin nam je izašao ususret i omogućio da 12. rujna utakmicu SEHA lige protiv Vardara igramo u njihovoj Gradskoj dvorani. Ako ne uspijemo dobiti termin u Areni Zagreb, morat ćemo i protiv Kiela igrati tamo. No, to nije jednostavno, jer smo u aplikaciji naveli Arenu, tako da nam EHF mora odobriti preseljenje u varaždinsku dvoranu", istaknuo je Ančić.

Pročelnik nadležnog Gradskog ureda Ivica Lovrić uvjeren je da će rješenje biti pronađeno i da će PPD Zagreb 17. rujna protiv Kiela igrati u Areni Zagreb.

"Mi u ovom trenutku nemamo sredstva kojima bi mogli platiti troškove Arene Zagreb, sve dok ne bude napravljen rebalans proračuna. No, prije dva dana je na Skupštini Sportskog saveza Grada Zagreba je PPD Zagrebu odobreno 1,5 milijuna kuna. Za potrebe SEHA lige preuređena je Kutija šibica. Doista nije isplativo igrati utakmice koje posjećuje 500 do 800 ljudi u dvorani za 15.000 ljudi. Ako postoji neka utakmica SEHA lige koja će privući veliki broj gledatelja, onda ima smisla igrati u Areni. No, Liga prvaka će se igrati u Areni, a gdje bi drugdje", zaključio je pročelnik Lovrić.

U petak je iz PPD Zagreba stigla i obavijest o novom režimu prodaje ulaznica za utakmice EHF Lige prvaka. U odnosu na prošle sezone, kada su se ulaznice za Ligu prvaka dijelile, zbog povećanih troškova organizacije klub je prisiljen prodavati ulaznice za donje sektore u Areni Zagreb po cijenama od 10, 20 i 40 kuna, ovisno o poziciji, a za sektore 101-106 i 111-116 bit će moguće kupiti godišnju ulaznicu za 250 kuna koja će vrijediti za sedam domaćih utakmica u skupini A EHF Lige prvaka. Za gornji sektor ulaznice će, kao i dosad, biti dijeljene.

Vlasnici godišnjih ulaznica imat će pravo prvokupa za utakmice osmine finala i četvrtfinala, ako će PPD Zagreb uspjeti ponoviti ili nadmašiti prošlosezonske rezultate. Godišnje ulaznice moći će se kupiti samo preko sustava "ulaznice.hr", a pojedinačne će biti u prodaji i na blagajnama Arene Zagreb.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati