Irci su ovom pobjedom izbjegli četvrtfinalni dvoboj s Novim Zelandom, pobjednikom skupine C, i na prve favorite za naslov svjetskog prvaka poslali Francuze.

Nedjeljnim utakmicama u skupinama B, C i D završen je prvi krug Svjetskog kupa, a jedina nepoznanica glede nastavka natjecanja bio je poredak u skupini D, gdje su se Irci i Francuzi borili za prvo mjesto i izbjegavanje Novog Zelanda u četvrtfinalu, gdje se po prvi put u povijesti ovog natjecanja neće naći domaća reprezentacija. Naime, Englezi su porazima od Walesa i Australije ostali bez prilike za plasman u nokaut fazu.

Prvi četvrtfinalni dvoboji Svjetskog kupa na rasporedu su u subotu, 17. listopada, kad će se za mjesto u polufinalu boriti Južnoafrička Republika - Wales (17 sati) i Novi Zeland - Francuska (21 sat). U nedjelju, 18. listopada, bit će odigrana preostala dva četvrtfinala: Irska - Argentina (14 sati) i Australija - Škotska (17 sati).

Polufinalne utakmice na rasporedu su 24. i 25. listopada, utakmica za 3. mjesto bit će odigrana 30. listopada, a dvoboj za naslov svjetskog prvaka 31. listopada. Bez obzira što engleska reprezentacija više nije u konkurenciji, nema nikakve sumnje da će stadioni i dalje biti ispunjeni.

Naime, dvoboje po skupinama u prvom dijelu Svjetskog kupa uživo je pratilo gotovo 2 milijuna ljudi, u prosjeku nešto manje od 50.000 gledatelja po utakmici.

Četvrtfinale SP-a u ragbiju:

Subota:

17.00 Južnoafrička Republika - Wales

21.00 Novi Zeland - Francuska

Nedjelja:

14.00 Irska - Argentina

17.00 Australija - Škotska