Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sutra odluka

Optimizam raste: 'Prognoza je povoljnija, ali i dalje smo u 'magli''

Direktor organizacijskog odbora Snježne kraljice Vedran Pavlek rekao je da i dalje traje neizvjesnost oko održavanja sljemenskih utrka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor Organizacijskog odbora "Vip Snow Queen Trophy" Vedran Pavlek poručio je kako je sljemenska vremenska prognoza povoljnija nego jučer, ali je nemoguće predvidjeti kakva će biti odluka Međunarodne skijaške federacije (FIS) koja će u ponedjeljak odlučiti hoće li se početkom siječnja održati ženski i muški slalom na Sljemenu.

"Prognoze vremena koje pratimo danas izgledaju čak i nešto povoljnije nego jučer, no sutrašnju odluku FIS snježne kontrole vezanu uz konačnu potvrdu održavanja utrka "Vip Snow Queen Trophy" nikako ne možemo prejudicirati u bilo kojem smjeru", poručio je Pavlek.

Prokomentirao je i odluku o otkazivanja utrka u St. Antonu koje su trebale održana 9. i 10. siječnja.

"Spust koji se trebao voziti u austrijskom St. Antonu 9. siječnja logistički je potpuno drugačiji od slalomskih utrka koje organiziramo na Sljemenu. Za organizaciju FIS utrka u brzim disciplinama potrebna je drugačija priprema staze i daleko veća količina snijega“, izjavio je direktor Organizacijskog odbora "Vip Snow Queen Trophy".

Nakon jučer obavljene FIS snježne kontrole odlučeno je da će konačnu odluku o spremnosti Crvenog spusta na Sljemenu za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog kupa "Vip Snow Queen Trophy" 2016. na Sljemenu FIS donijeti u ponedjeljak 28. siječnja.

Sutra će, naime, biti izvjesnije kada točno i koliko snažno zahlađenje stiže, a kako bi zasnježenje i priprema staze sigurno mogla biti obavljena na vrijeme već je donešena odluka da se održavanje ženske utrke pomakne za dva dana kasnije. Tako je ženska slalomska utrka pomaknuta s nedjelje, 3. siječnja, na utorak, 5. siječnja, dok muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu, 6. siječnja. Snježnu kontrolu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider