Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji bez izbornika

Slavko Goluža podnio ostavku: Javne kritike su prevelik teret za mene!

Slavko Goluža više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije...

Hrvatska rukometna reprezentacija traži novog izbornika nakon što je Slavko Goluža podnio ostavku.

Kao izborniku mu je prvo veliko veliko natjecanje bilo Svjetsko prvenstvo u Švedskoj gdje je su Kauboji osvojili peto mjesto. Uslijedila su tri velika natjecanja i tri bronce (EP u Srbiji 2012., Olimpijske igre u Londonu te SP u Španjolskoj 2013.).

Na EP-u u Danskoj je osvojio četvrto mjesto, a na posljednjoj velikoj smotri, nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru, nije uspio ući u polufinale te je Hrvatska završila na šestom mjestu.

Goluža se medijima obratio putem službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza izjavom koju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

nakon gotovo 5 godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza.

Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno, i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti, te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava.

Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva.

Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostati ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju, te promociji Hrvatske u svijetu.

Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha.

S poštovanjem.

Slavko Goluža", stoji u izjavi sad već bivšeg izbornika.

Koga bi voljeli vidjeti na mjestu izbornika rukometaša?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider