Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji bez izbornika

Slavko Goluža podnio ostavku: Javne kritike su prevelik teret za mene!

Slavko Goluža više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija traži novog izbornika nakon što je Slavko Goluža podnio ostavku.

Kao izborniku mu je prvo veliko veliko natjecanje bilo Svjetsko prvenstvo u Švedskoj gdje je su Kauboji osvojili peto mjesto. Uslijedila su tri velika natjecanja i tri bronce (EP u Srbiji 2012., Olimpijske igre u Londonu te SP u Španjolskoj 2013.).

Na EP-u u Danskoj je osvojio četvrto mjesto, a na posljednjoj velikoj smotri, nedavnom Svjetskom prvenstvu u Kataru, nije uspio ući u polufinale te je Hrvatska završila na šestom mjestu.

Goluža se medijima obratio putem službene stranice Hrvatskog rukometnog saveza izjavom koju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

nakon gotovo 5 godina provedenih na čelu Hrvatske rukometne reprezentacije odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izbornika. Moja je odluka plod temeljitog promišljanja o događajima na i oko Svjetskog prvenstva u Kataru te razgovora sa čelništvom Saveza.

Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno, i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti, te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava.

Kao i dosad tako i sada uživam podršku čelništva Saveza, no ova količina javne kritike prevelik je teret za mene osobno, moju obitelj, a vjerujem i Savez i igrače, i tome je moja ostavka neopoziva.

Na inicijativu Saveza, sumirajući moje rezultate tijekom svih mojih rukometnih godina, ostati ću u tijelima Saveza i rukometa, i dalje nesebično pomagati i davati svoj doprinos njegovu razvoju, te promociji Hrvatske u svijetu.

Hvala mnogobrojnim navijačima, suradnicima, ali i kritičarima, bili ste dodatna snaga u dobrim i lošim danima. Najveća hvala mojim igračima i stožeru s kojima sam dijelio sve radosti i sportske tuge, dizao se i padao, trudio se i odricao. Vjerujem u ovu ekipu i znam da ih čeka još mnogo sjajnih rukometnih godina, da će nas učiniti ponosnom nacijom, a svijetu odaslati najljepšu moguću sliku Hvatske kao zemlje zajedništva i pobjedničkog duha.

S poštovanjem.

Slavko Goluža", stoji u izjavi sad već bivšeg izbornika.

Koga bi voljeli vidjeti na mjestu izbornika rukometaša?

Nastavi čitati