Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zadnja nada je 'minus'

Loš znak za Sljeme? Austrijanci otkazali utrke zbog nedostatka snijega

Zbog neuobičajeno visokih temperatura i pomanjkanja snijega, organizatori utrka Svjetskog kupa u austrijskom St. Antonu, odlučili su otkazati natjecanja u spustu i superveleslalomu, koja su trebala biti održana 9. i 10. siječnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna skijaška federacija (FIS) odluku Austrijanaca priopćila je na svojoj službenoj stranici.

"Snježni uvjeti na skijalištu su dobri za rekreativno skijanje, ali ne dopuštaju idealnu pripremu za utrke Svjetskog kupa", stoji u priopćenju u kojem se ističe da su organizatori činili ogromne napore kako bi utrke bile održane.

Odluka o tome gdje će spomenuti spust i superveleslalom biti održani bit će donijeta u najkraćem mogućem roku.

Iako za utrke u brzim disciplinama iz sigurnosnih razloga vrijede nešto drugačiji standardi, loša je to vijest i za hrvatske ljubitelje skijanja te organizatore Snježne kraljice, koji su uspjeli ishoditi premještanje ženskog slaloma s 3. siječnja na 5. siječnja te odgoditi FIS-ovu snježnu kontrolu za ponedjeljak, 28. prosinca.

No, kako je i u nedjelju u podne temperatura na Sljemenu bila 10 Celzijevih stupnjeva, teško je za vjerovati da će sljemenska utrka dobiti zeleno svjetlo. Ipak, za sljedeće dane je najavljeno značajno zahladnjenje i temperature bi se trebale spustiti ispod nule, a na Novu godinu čak i ispod -10 Celzijevih stupnjeva.

Budu li u FIS-u ipak blagonakloni prema organizatorima Snježne kraljice, koji tvrde da uz povoljne vremenske uvjete u roku od 48 sati mogu zasniježiti Crveni spust i pripremiti ga za najbolje skijašice i skijaše svijeta, onda će Zagrepčani i njihovi gosti moći još jednom uživati u njihovim majstorijama na padinama Medvednice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider