Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Takvi su problem?

Skandalozno: Velika zvijezda 'popljuvala' ozlijeđenog Hrvata!

Filip Jicha stao u obranu Torstena Jansena koji je huliganskim potezom ozlijedio Ivana Ninčevića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši najbolji rukometaš svijeta, Čeh Filip Jicha, stao je u obranu igrača HSV-a Torstena Jansena, koji je nedavno huliganskim potezom poslao našeg Ivana Ninčevića u bolnicu.

Podsjetimo, Jansen je u sklopu 32. kola njemačke Bundeslige namjerno glavom u glavu udario našeg reprezentativca, koji je potom bio nekoliko minuta bez svijesti. Posljedice udarca bile su velika posjekotina ispod desnog oka, nagnječenje jagodične kosti i blagi potres mozga.

"Nije u redu to što je učinio i mora biti kažnjen, ali u neku ruku ga mogu razumijeti", rekao je Čeh za Sport Bild pa objasnio svoje razmišljanje.

"Ninčević je popularan po svojim provokacijama i simulacijama. Njegova ozljeda srećom nije teže prirode, no igrači poput njega su veliki problem Bundeslige", kaže Jicha, te nastavlja:

"Postoji previše glumaca koji nisu kažnjeni za simulaciju. Za takve bi se prvo trebao dodijeliti žuti karton, a potom ih poslati na dvije minute na klupu. Suci previše toga sude i bez razloga prekidaju igru. Ovo je muška igra u kojoj je grubost dopuštena", zaključuje igrač Kiela.

Jansen je nakon udaranja Ninčevića zaradio 10 utakmica suspenzije, (što je najveća izrečena kazna jednom rukometašu u Bundesligi) ali ne duže od dva mjeseca. S obzirom da je napravio to što je napravio dva kola prije kraja Bundeslige, Jansen će već u srpnju biti "slobodan kao ptica". (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider