Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo majstore

Sjajni Filip Ude slavio u Moskvi uz osobni i hrvatski rekord!

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude postao je u srijedu pobjednikom natjecanja na konju s hvataljkama na 21. izdanju Mihail Voronjin kupa u Moskvi, dobivši za svoju vježbu ocjenu 15,900 što je novi hrvatski rekord...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filip Ude je pobjedom u Moskvi i novim nacionalnim rekordom zatvorio još jednu veliku sezonu u kojoj je postao viceprvak svijeta na konju s hvataljkama. Na 21. izdanju Mihail Voronjin kupa Ude je bio najbolji na svojoj najjačoj spravi. Izveo je vježbu s početnom ocjenom 6,7 i na kraju dobio velikih 15,900 bodova.

Do sada je najveću ocjenu imao sa Svjetskog kupa u Tianjinu 2008. godine kada je dobio 15,825 bodova. Ude je u Moskvi izborio i finale u vježbi na tlu, no otkazao je nastup kako bi se što bolje fokusirao za nastup na konju.

"Ovo je moj osobni i hrvatski rekord. Nakon šest dugih godina napokon sam ga uspio srušiti. Lijepo je završiti sezonu s nacionalnim rekordom i još k tome pobjedom. Idemo lagano prema toj magičnoj ocjeni od 16,000. To je veliki plan za slijedeću sezonu. Cilj je osvojiti zlatnu medalju na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a onda 2016. i olimpijsko zlato. Ova pobjeda još više mi je dala samopouzdanja i potvrdu da sam na dobrom putu", izjavio je Filip Ude nakon velike pobjede u Moskvi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider