Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bohdan Bondarenko

Sjajan miting u Lausannei: Gay furiozan, napadnut svjetski rekord!

Američki sprinter Tyson Gay još je jednom poslao poruku Usainu Boltu da će mu biti itekako tvrd orah na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Moskvi (10. - 18. kolovoza).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gay je na mitingu Dijamantne lige u Lausannei pobijedio na 100 metara s rezultatom 9.79 sekundi. Bio je samo četiri stotinke sporiji od rezultata koji je postavio na američkom prvenstvu i s kojim drži vrh ovogodišnje svjetske ljestvice. Gay je na Athletissimi slavio ispred Jamajčanina Asafe Powella koji je istrčao svoj najbolji ovosezonski rezultat (9.88). Ispod deset sekundi su trčali i Amerikanac Michael Rodgers (9.96), te Kim Collins iz Sv. Kristofora i Nevisa (9.97).

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Usain Bolt svoju će formu imati prilike pokazati za dva dana na mitingu Dijamantne lige u Parizu gdje će, doduše, trčati na 200 metara.

Čovjek dana u Lausannei ipak nije bio Gay, već ukrajinski atletičar Bohdan Bondarenko koji je ostvario senzacionalan rezultat u skoku u vis. Preskočio je, naime, 2.41 metar što je samo četiri centimetra kraće od svjetskog rekorda Javiera Sotomayora.

Pokušao je nakon toga i nadmašiti Sotomayora, ali sva tri pokušaja na 2.46 metara su bila neuspješna. Dakako, Bondarenko je s 2.41 postavio najbolji rezultat ove sezone i došao na diobu trećeg mjesta vječne ljestvice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider