Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte priču

Sin Jugove legende sadašnjost je i budućnost hrvatskog vaterpola

Rijetko koje obiteljske dinastije razveselile su hrvatski sport kao one vaterpolske. 21-godišnji Loren Fatović jedan je od najvećih potencijala Barakuda i sin slavnog oca Elvisa koji je trenutačno izbornik Australije. Priču donosi Vlado Boban.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sat vremena teretane, sat vremena plivanja pa tek onda na vaterpolo. I da, to je sve jedan trening. Po mnogima najteži loptački sport na svijetu u Dubrovniku je prvi izbor.

"Pa dobro, sigurno je i tata tu malo utjecao jer on je bio igrač, ali u Dubrovniku je to neki normalan slijed svakog djeteta, ili plivanje ili vaterpolo", istaknuo je za Dnevnik Nove TV Loren Fatović.

I Loren je kao i Sandro Sukno i Luka Bukić nasljednik slavnog oca. Zamaraju li ga usporedbe s ocem Elvisom?

"Mislim da se to uopće ne može uspoređivati, druga su vremena, a promijenila su se i pravila, vaterpolo se promijenio i ubrzao. Na ta prošla vremena se uopće ne treba vraćati."

"Final Eight? Na nož sa svima"

Jug u lipnju očekuje Final Eight Lige prvaka u Genovi gdje se lovi krov Europe.

"Prva utakmica je protiv prvaka Europe Szolnokija od kojeg smo lani izgubili. Bit će teško sigurno, mi ćemo se pripremiti, s kim god da tamo igraš to će biti na nož. Pro Recco je tu favorit samo zbog domaćeg terena."

Loren Fatović je s reprezentacijom prošlo ljeto osvojio naslov svjetskog prvaka, a ovo ljeto će krenuti po europsko. Kako je biti dio te reprezentacije?

"Vrhunski, osim što su to sve vrhunski igrači to su i vrhunski ljudi i užitak je igrati s njima. Za jednog mladog igrača nema bolje stvari nego tako učiti od legendi."

U videu pogledajte što je mladi Fatović još rekao reporteru Nove TV Vladi Bobanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider