Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zasluženo

Simone Biles i Usain Bolt proglašeni najboljim sportašima svijeta!

Zlatni atletsko-gimnastičarski dvojac Usain Bolt i Simone Biles ponijeli su laskavu titulu uglednog francuskog sportskog dnevnika L'Equipe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamajčanski sprinter Usain Bolt (30) i američka gimnastičarka Simone Biles (19) proglašeni su najboljim sportašima svijeta u 2016. godini u izboru uglednog francuskog sportskog dnevnika L'Equipea.

Boltu je ovo peta nagrada 'champion des champions' (2008, 2009, 2012, 2015, 2016), dok je mlada američka gimnastičarka prvi put proglašena najboljom.

Bolt je proglašen najboljim nakon što je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio tri zlatne medalja na 100m, 200m i utrci štafeta 4x100m i sada ukupno ima devet olimpijskih zlata. Najbrži čovjek na svijetu je tako postao prvi atletičar u povijesti koji je osvojio tri uzastopna zlata na Olimpijskim igrama u trci na 100 metara.

Simone Biles je također briljirala u Riju. Mlada Amerikanka je bila jedna od senzacija OI osvojivši četiri zlatne i jednu brončanu medalju. 'Zlatna' je bila u ekipnom i pojedinačnom višeboju, preskoku i u vježbanju na tlu, dok je na gredi bila treća.

Biles je postala peta gimnastičarka u povijesti koja je na jednim OI osvojila četiri zlata, a još niti jednoj djevojci nije uspjelo osvojiti pet zlata.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider