Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez velikih visina

Šimić šesta u Birminghamu, Blanka opet skače u New Yorku

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je šesto mjesto u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu s preskočenih 1.91 metara, dok je pobijedila Poljakinja Kamila Lićwinko sa 1.97m.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon četvrtog mjesta u Dohi i petog prije tri dana u Rimu, Ana Šimić je u Birminghamu odradila najslabije ovosezonsko natjecanje. Bila je u opasnosti oprostiti se od natjecanja već na visini od 1.88m koju je svladala tek iz trećeg pokušaja, a nakon što je preskočila 1.91m iz drugog, natjecanje je ipak završila s tri neuspješna pokušaja na 1.94m, visini koju je u Rimu uspjela svladati.

Visašice nisu bile pretjerano raspoložene u Birminghamu, Lićwinko je bila jedina koja je uspjela preskočiti 1.97m i tako osigurati pobjedu ispred sunarodnjakinje Justyne Kasprzycke i Ruskinje Marije Kučine, koje su sa 1.94m zauzele drugo, odnosno treće mjesto.

Pobjedica i drugoplasirana iz Rima, Španjolka Ruth Beitia i naša Blanka Vlašić, preskočile su natjecanje u Birminghamu, ali bi trebale nastupiti za šest dana u New Yorku na sljedećem natjecanju visašica u Dijamantnoj ligi.

Lićwinko je sada vodeća u Dijamantnoj ligi s pet bodova, jednim više od Beitije i Litvanke Airine Palšyte, dok je Vlašić na diobi četvtog mjesta s dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider