Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull Air Race

Sezona leta završena povijesnom pobjedom Paul Bonhommea

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015. okončano akcijom iznad Las Vegasa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbrži motosport svijeta priveo je kraju još jednu sezonu, a britanski pilotski as Paul Bonhomme po treći put okitio se naslovom prvaka Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva, što još nikom dosad nije pošlo za rukom. Osma utrka sezone u Las Vegasu proteklog vikenda pružila je obožavateljima ovog sporta sve što su i očekivali, a iako je na podiju ove američke utrke slavio Australac Matt Hall, na konačnom podiju stao je uz rame Bonhommeu kao drugoplasirani, dok je Austrijanac Hannes Arch slavio na trećoj poziciji.

Najbolji piloti svijeta, točnije njih 14, svojim su brzim letjelicama i ove godine obišli svijet u potrazi za najboljim vjetrovima, najizazovnijim stazama i najglasnijom publikom pred kojom će pokazati da za njih granice ne postoje. Osim, naravno, nekih, kao što su sile do 10G i brzine do 370 kilometara na sat. U toj svojoj turneji posjetili su, prisjetimo se, i Rovinj, gdje je krajem svibnja svoju vladavinu nad našim morem potvrdio Hannes Arch, čijih nekoliko tisuća navijača već dvije godine zaredom stiže u Istru pokazati tko je najglasniji.

Utrka u Las Vegasu bila je puna neizvjesnosti, a nakon što je vjetar usporio i pružio savršene uvjete za još bolju i bržu vožnju, piloti su bili spremni dati sve od sebe da spektakularno završe sezonu i skupe posljednje bodove za ukupni poredak u Red Bull Air Race Svjetskom prvenstvu 2015. Bonhomme je imao tehničkih problema na početku Runde 8, no uspio je zadržati smirenost i zasjesti na drugu poziciju postolja u Vegasu.

Hall je već na početku Runde 4 znao da je Britanac prvak svijeta, no ciljao je biti mu što bliže na podiju i u tome uspio. Hannes Arch svoju utrku u gradu kocke okončao je na petom mjestu, što ga nije uspjelo spriječiti da se svakako popne na postolje kao trećeplasirani u ukupnom poretku sezone.

Jedan od najpopularnijih pilota i idejnih tvoraca natjecanja – Peter Besenyei utrkom u Las Vegasu oprostio se od natjecanja i završio svoju natjecateljsku karijeru u 59. godini života.

Do iduće godine, novih izazova ovih pilotskih velikana i novih postala Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva, sve informacije o natjecanju pratite na www.redbullairrace.com

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2015., ukupni poredak:

Paul Bonhomme, 76.00
Matt Hall, 71.00
Hannes Arch, 34.00
Martin Šonka, 29.00
Matthias Dolderer, 26.00
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider