Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pobjeda uz rekord

Evo što je Sandra Perković poručila cijeloj Hrvatskoj

Velik je ovo bio dan za hrvatsku atletiku na drugom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u Šangaju. Pobjede su odnijele Sandra Perković u bacanju diska i Ana Šimić u skoku u vis, obje s najboljim svjetskim rezultatima godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Perković je nastavila lanjsku dominaciju, drugi je put u karijeri prebacila 70 metara, te s rezultatom 70.52 za jedan centimetar nadmašila osobni i hrvatski rekord koji je postavila ranije ove godine u Splitu.

Fantastičan početak sezone: Sandra Perković postavila novi rekord!

Ana Šimić s osobnim rekordom slavila u Šangaju!

"Presretna sam i prezadovoljna. Malo sam kiksala u prvoj seriji jer sam previše željela, a nakon toga sam se smirila i odlučila okončati natjecanje kako treba. Nakon hica od 69.93 metra u drugoj seriji znala sam da je ovo moja noć i željela sam pokazati svojim suparnicama koje su se razbacale ove sezone da za mene 70 metara treba biti svakodnevica. Ne mogu reći koliko sam ponosna na sebe i koliko smo dobro radili. Sad me čekaju još dvije destinacije, Eugene i Oslo, trebam se fokusirati na njih, smiriti emocije i što bolje se pripremiti", rekla je Sandra Perković nakon mitinga, dodavši:

Perković: Cijela Hrvatska može očekivati čuda od nas dvije

"Sa svojim drugim hicem preko 70 metara ove godine dokazala sam curama da ono što se dogodilo u Splitu nije bilo slučajno i da tek sada mogu očekivati šou od mene. Druge su djevojke dobre bacale, došle su spremne ovdje i htjele su me iznenaditi, ali mislim da sam opet ja njih iznenadila."

Podjednako je olimpijska, svjetska i europska prvakinja bila sretna i zbog Ane Šimić koja je pobijedila s 1.97 metara, što joj je osobni rekord: "Ponosna sam i na Anu koja je pobjedom i najboljim rezultatom u svijetu osigurala da Hrvatice budu sto posto učinkovite ovdje. Cijela Hrvatska tek može očekivati čuda od nas dvije. Izgleda da smo dobar tandem, devedeseto godište rastura i tako treba nastaviti."

Šimić: Poklopilo mi se sve - zalet, odraz i let

Sama Ana je, pak, svoj najveći uspjeh u Dijamantnoj ligi prokomentirala sljedećim riječima:

"Osjećam se odlično. Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti luda godina. Kada sam krenula u natjecanje, išla sam stanicu po stanicu, iz prve sam skakala visinu po visinu, bila sam fokusirana i sigurna u sebe, radila sam sve ono što sam prethodno vizualizirala. Kako su se visine dizale, osjećala sam se sve bolje. Skok preko 197 centimetara me je jako zadovoljio. Kad sam došla na 199 cm, bila sam jako blizu, ali nedostajalo je ono nešto. Čekali smo 20 minuta radi otvaranja nakon skoka na 195, pa su mi se noge malo ohladile. Danas mi se poklopilo sve. Zalet, odraz i let preko letvice. Jako sam sretna. Prva pobjeda u Dijamantnoj ligi i to na početku sezone. Radujem se sljedećim natjecanjima, za početak u Pekingu 21. svibnja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider