Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izbacili prvog favorita

Sedam Hrvata u finalu: Kielce srušio moćni PSG za finale s Veszpremom

Rukometaši poljskog Vive Targi Kielca priredili su pravu senzaciju u prvoj polufinalnoj utakmici završnice Lige prvaka, da bi potom Veszprem u pravoj drami izbacio 'domaćina' Kiel...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši poljskog Vive Targi Kielcea prvi put u povijesti izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u polufinalnom ogledu u Kolnu pobijedili PSG 28-26 (16-16).

Jedan od junaka u pobjedi poljskog sastava bio je hrvatski rukometaš Manuel Štrlek koji je zabio tri od zadnja četiri gola Kielcea na utakmici. Štrlek, koji je uoči završnice Lige prvaka izabran u 'Dream Team' natjecanja za ovu sezonu, je ukupno zabio četiri gola, a po četiri pogotka postigli su i Krzysztof Lijewski, Tobias Reichmann i Uroš Zorman, dok je najefikasniji bio Michal Jurecki s pet pogodaka. Ivan Čupić je dodao dva gola, a odličan je bio i Slawomir Szmal sa 15 obrana

U redovima pariškog sastava najefikasniji je bio Mikkel Hansen sa 10 golova od kojih je devet zabio u prvom poluvremenu. Serhij Onufrijenko je dodao pet golova, a Luc Abalo tri pogotka. Nikola Karabatić je zabio dva gola, a naš Igor Vori jedan pogodak i to prvi na utakmici. U posljednjoj minuti utakmice Vori je dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača laktom u glavu.

Parižani su bolje otvorili utakmicu i u prvih 15 minuta bili su u stalnoj prednosti od gola ili dva. U devetoj minuti imali su i plus tri (6-3). U 20. minuti Poljaci su izjednačili na 10-10 i do kraja poluvremena vidjeli smo još šest izjednačenja, a na odmor se otišlo rezultatom 16-16.

Na otvaranju drugog dijela poljski sastav je prvi put poveo na utakmici (17-16), a odmah stigao i do plus dva (18-16). No tada se probudio Thierry Omeyer koji je spojio pet uzastopnih obrana i PSG je vrlo brzo okrenuo rezultat u svoju prednost (21-19). Deset minuta prije kraja susreta Kielce je izjednačio (22-22), a u posljednjih pet minuta ušlo se u egalu (24-24).

Sjajnom završnicom Poljaci su nakon Štrlekove kontre poveli 25-24, a tri minute prije kraja susreta u situaciji kada su imali igrača više i 26-24. Minutu i 20 sekundi prije kraja Štrlek je zabio za 27-25, a kada je hrvatsko krilo postiglo pogodak i za 28-25 priči je bio kraj. PSG je do kraja uspio tek smanjiti poraz.

Veszprem je u drugom polufinalnom ogledu nakon produžetaka pobijedio THW Kiel 31-28 (25-25, 12-15). U finalu će tako igrati čak sedmorica hrvatskih rukometaša. Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković kod Veszprema, te Manuel Štrlek, Ivan Čupić, Filip Ivić i Denis Buntić u poljskim redovima.

Veszpremu će to biti drugo uzastopno finale i treće ukupno, a prva dva pokušaja su završila neuspješno. Prošle sezone su izgubili od Barcelone, a 2002. od Magdeburga.

Veszprem i Kiel su i prošle godine igrali u polufinalu, a oba puta su slavili Mađari. Lani je bilo 31-27, a ove godine 31-28, ali nakon drame produžetaka. Kiel je ovoga puta bio korak do finala,1:45 minute prije kraja je imao 25-23, no Mađari su uspjeli izjednačiti, a odlučujući pogodak zabio je Slovenac Gašper Marguc sedam sekundi prije kraja susreta. U produžetku je Veszprem odigrao sjajno, dobivši taj dio igre 6-3 uz dva gola našeg Ivana Sliškovića kojem su to bili jedini golovima na utakmici.

Mađare su do pobjede predvodili Momir Ilić s osam golova, Marguc sa šest, te Aron Palmarsson sa četiri pogotka. Renato Sulić je zabio jedan gol, a u prvom poluvremenu branio je Mirko Alilović. U redovima njemačkog sastava najbolji su bili Marko Vujin s osam i naš Domagoj Duvnjak sa sedam golova. Za Kiel je nastupio i Ilija Brozović.

Utakmica između PSG-a i Kiela na rasporedu je u nedjelju u 15:15 sati, a finale između Veszprema i Kielcea je u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider