Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'odigrati muški'

Uoči dolaska PSG-a: 'Naša šansa je u nama samima'

Nakon spektakularnog Europskog prvenstva u Poljskoj rukometaši se okreću klupskim obavezama u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši PPD-a Zagreb u srijedu će u 18.45 sati u Areni odigrati utakmicu 11. kola skupine A Lige prvaka protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi Paris Saint-Germaina.

"Pred nama je izuzetno teška utakmica protiv ekipe koja spada u dva ili tri glavna favorita za osvajanje Lige prvaka. Pariz je sjajna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama i mislim da je suvišno trošiti riječi o tome otkuda prijeti opasnost u momčadi u kojoj igraju Karabatić, Hansen, Narcisse, Abalo, Vori ili Omeyer. Naša je šansa u nama samima. Mi nemamo to pravo da se nekoga bojimo pred 16 tisuća naših navijača, dapače naša je obveza da pred našom publikom pokažemo da smo prava ekipa i da pokušamo kreirati još jedan veliki rezultat", rekao je trener PPD Zagreba Veselin Vujović koji smatra da u momčadi ima nekoliko nepoznanica.

"To su u prvom redu spremnost Stipe Mandalinića i Josipa Valčića iza kojih su duge i teške ozljede, odnosno ove četvorice hrvatskih reprezentativaca i Makedonca Velka Markoskog koji su nam se zadnji priključili zbog Europskog prvenstva u Poljskoj. Ukratko, mi utakmicu možemo dobiti samo ako izađemo na teren da ju dobijemo. Ako uđemo u utakmicu s mišlju da trebamo odigrati fino i pružiti dostojan otpor onda nam se ne piše dobro. Od prve minute moramo nastupiti drsko i bezobrazno, ući u svaki duel s njima i pokazati im da se u Zagreb ne dolazi na izlet. Moramo Parizu jasno dati do znanja da ako žele pobjedu moraju za nju dobro krvariti", kazao je Vujović koji smatra da jedino u takvim uvjetima i s takvim stavom i uz pomoć 16 tisuća ljudi s tribina može dobiti utakmica.

"S druge strane ako ne mislimo muški ulaziti u prekršaje, ako se mislimo prepasti Omeyera i Karabatića onda smo svoju priču završili prije nego li je ona uopće i počela", smatra Vujović.

"Dopustite mi da na početku čestitam svojim suigračima koji su se iz Poljske vratili s brončanom medaljom. Proveo sam s njima veći dio pripremama i zato znam iz prve ruke koliko su se odricali, koliko su sanjali da naprave veliki rezultat i na kraju su apsolutno zasluženo i došli kući kao pobjednici", rekao je vratar Filip Ivić izražavajući zadovoljstvo što su nekoliko dana prije utakmice s PSG-om prodane gotovo sve ulaznice.

"Nama igračima zvone telefoni po cijeli dan i svaki od nas da ima još sto ulaznica viška mislim da bi ih vrlo lako podijelio. Vjerujem da ćemo uz pomoć navijača odigrati na vrhunskom nivou i da nitko neće požaliti što je došao na našu utakmicu. Pariz spada u top pet ekipa svjetskog rukometa, ali bez obzira na veliki respekt koji imamo prema njima siguran sam da ćemo odigrati pravu utakmicu, da ćemo biti borbeni kako je to trener i naglasio i da na koncu nikoga nećemo razočarati" naglasio je pouzdani vratar PPD-a Zagreba.

Nastavi čitati