Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
poljaci na 'popravnom'

'Deja vu' u Švedskoj: Vujović i Slovenija u osvetničkoj misiji

Osim kvalifikacijske skupine u Herningu igraju se još dvije gdje se traže dodatna četiri sudionika Olimpijskih igara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od petka do nedjelje izdaju se posljednje vize za Rio de Janeiro gdje će se predstojećeg ljeta održati Olimpijske igre. Osim kvalifikacijskog turnira u Herningu gdje nastupa reprezentacija Hrvatske, istovremeno se igraju još dva u Gdanjsku (Poljska) i Malmöu (Švedska).

'Skupina smrti' i u Švedskoj

Krenimo s onom lakšom skupinom koja se igra u Poljskoj gdje domaćin dočekuje Makedoniju, Tunis i Čile. S obzirom da dvije reprezentacije odlaze na igre, bilo bi pravo čudo, još veće od onog koje je Hrvatska priredila na Europskom prvenstvu, da Poljska ne vidi Igre.

Za drugo mjesto trebali bi se potući Makedonija i Tunis, s tim da su Makedonci ipak favoriti. Čile je pak apsolutni autsajder i tražit će u sve tri utakmice pristojne poraze.

U Švedskoj se kao i u Danskoj igra paklena skupina. Domaćina smo spomenuli, a preostale tri reprezentacije su Španjolska, Slovenija i Iran.

Tko će slaviti u petak u danskom Herningu (UŽIVO Doma TV i GOL.hr 20.30)?

Ukupno glasova:

Na papiru su Španjolci najveći favoriti za osvajanje turnira, ali Sloveniju s majstorom motivacije i taktike Veselinom Vujevićem nikada ne treba otpisati. Isto tako ne treba ni domaćina Švedsku.

Zanimljivo, sve tri reprezentacije našle su se u istoj skupini prošlog Europskog prvenstva igranog u Poljskoj u siječnju ove godine. Španjolska je osvojila skupinu s dvije pobjede i remijem (Slovenija), Švedska je bila treća s pobjedom (Slovenija) i dva poraza, dok je Slovenija bila posljednja s remijem (Španjolska) i dva poraza. Sa spomenute tri reprezentacije u skupini je bio i kasniji prvak Europe - Njemačka!

Teško je procjeniti tko će vidjeti Rio, ali ako ćemo se upustiti u neke prognoze, rekli bismo da će Španjolska i Slovenija u Brazil ovoga ljeta.

Šest reprezentacija već čeka

Treba spomenuti i koje reprezentacije već čekaju spremne da turnir počne. Na Olimpijskim igrama okupit će se 12 reprezentacija, a trenutno ih je automatski kvalificirano već šest.

Brazil je tamo kao domaćin, Francuska kao svjetski prvak, Argentina kao prvak Pan America igara, Katar kao pobjednik azijskih kvalifikacija, Njemačka kao prvak Europe i Egipat kao prvak Afrike.

Olimpijski turnir igra se od 6. pa do 21. kolovoza ove godine u Future Areni u Barra olimpijskom parku.

Podsjetimo i da sve kvalifikacijske utakmice iz Danske možete pratiti na programu Doma TV, te na portalu GOL.hr gdje će biti live stream.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider