Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Radio 'čuda' na golu

Hrvatska proradila u nastavku: Na krilima Pešića ipak razbili Bahrein!

Kroz čitavo prvo poluvrijeme Bahrein je bio u egalu, vrlo često i vodio, ali u nastavku su Kauboji dodali gas.

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre Hrvatska je pobijedila Bahrein 33:22 (14:14) i upisala prva dva boda.

Baš kao protiv Norvežana, Bahrein je odigrao odlično prvo poluvrijeme i držao u šahu favoriziranog suparnika koji se u drugom dijelu uozbiljio i stigao do očekivanog trijumfa.

Dekoncentrirano su Kauboji otvorili utakmicu, u obrani je curilo na sve strane, ali je stvar spasio briljantni Ivan Pešić koji je imao niz odličnih intervencija (ukupno 18 obrana) spriječivši Bahrein da se odvoji i stvori opipljiviju prednost.

Igralo se gol za gol, ali stanje na semaforu konstantno je bilo ili izjednačeno ili na strani Bahreina, uz poneku iznimku poput gola Igora Karačića za 5:4 što je bilo prvo vodstvo naše reprezentacije na utakmici.

U 16. minuti, nakon što je Bahrein poveo 9:6, Željko Babić pozvao je minutu odmora i poludio na igrače.

Nakon toga situacija se malo popravila, pa je u idućih pet minuta Hrvatska došla do poravnanja (10:10).

U nastavku hrvatski rukometaši su se pribrali, te smo u početnim minutama golovima Duvnjaka, Kopljara i Štrleka poveli sa 17:14. U 41. minuti prednost Kauboja porasla je na pet golova (21:16). Kako je utakmica odmicala rukometaši Bahreina djelovali su sve umornije i Hrvatska je na kraju upisala uvjerljivu pobjedu.

Uz već spomenutog Pešića koji je bio prvo ime dvoboja, u redovima naše reprezentacije istaknuo se Manuel Štrlek s osam golova.

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Marić 1, Duvnjak 5, Kopljar 2, Gojun, Horvat 1, Karačić 3, Buntić 3, Mandalinić 2, Štrlek 8, Čupić 5, Pavlović, Kozina, Mamić 1, Cindrić 2.

BAHREIN: Abdulla, Alkhazna, Yaqoob; Hasan, Alfardan 5, Jaafar Abdulqader 2, Mahmud Abdulqader, Isa, Askani 1, Ahmed Almaqabi, Mohamed Almaqabi 4, Alsalatna 3, Ali Abdulqader, Saad 2, Habib 1, Alsayad 4.

IGRAČ MANJE: Hrvatska 12 minuta, Bahrein 4 minute.

SEDMERCI: Hrvatska 0-0, Bahrein 0-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider