Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pakleno otvaranje

Gore nam leže i od Francuza: Pada li kompleks Danske?

Kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro otvaramo s domaćinima Dancima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro ovoga ljeta bit će rukometna reprezentacija Danske, ujedno i domaćin turnira. Posljednja četiri susreta, od kojih su tri bila natjecateljska, pripala su Danskoj.

Danski izbornik, Islanđanin Gudmundur Gudmundsson, ima na raspolaganju kompletni sastav, osim Renea Toft Hansena koji je već otprije otpao s popisa igrača koji kandidiraju za turnir. Zaigrat će i Hans Lindberg i Mikkel Hansen koji su imali manjih problema s ozljedama.

Gadno kiksali na Euru, željni iskupljenja

Danska je na Europskom prvenstvu u Poljskoj početkom godine podbacila i osvojila je tek šesto mjesto. Iako je u drugoj fazi natjecanja imala prilično sigurnu situaciju za prolaz, maksimalni broj bodova iz prvog kruga i pobjeda protiv Španjolske u 1. kolu drugog, Danska je kiksala protiv Švedske (28:28) i protiv kasnijeg prvaka Njemačke (23:25). Nitko nakon uvjerljive pobjede protiv Španjolske nije vjerovao da Danska može tako prosuti polufinale.

Tko će slaviti u petak u danskom Herningu (UŽIVO Doma TV i GOL.hr 20.30)?

Ukupno glasova:

Već i ptice na grani znaju da je najopasniji igrač Danske lijevi vanjski Mikkel Hansen, koji je i u Poljskoj bio najbolji strijelac reprezentacije. Osim njega tu su i dalje neuništivi krilni igrač Anders Eggert, Michael Damgaard Nielsen, Mads Mensah Larsen i Mads Christiansen. Njih se hrvatska obrana mora najviše paziti.

Kada je danska obrana u pitanju, na golu je iskusni Niklas Landin, vratar njemačkog giganta Kiela. On je bio među najboljim golmanima spomenutog Eura.

Bez medalje i uvijek skromni na Igrama

Što se tiče Danaca i njihovih nastupa na Olimpijskim igrama nema se tu što previše za reći. Svega su šest puta sudjelovali i samo jednom bili četvrti. Od 1988. do 2004. godine Danci nisu vidjeli Igre, dok su posljednjim dvjema uhvatili sedmo pa šesto mjesto. Zanimljivo ta dva posljednja rezultata na Igrama stigla su u godini kada su Danci (početkom godine) osvajali naslov Europskog prvaka. Svega pola godine kasnije Danci bi podbacili i ostali bez prvog pravog rezultata.

Za očekivati je Danska kao domaćin kvalifikacijskog turnira izbori nastup u Rio de Janeiru, ali puno će jasnije stvari biti nakon prvog dana i ogleda protiv Hrvatske. Reprezentacija koja upiše pobjedu bit će vrlo blizu vize za Brazil i lakše će ući u ogled protiv treće velike momčadi u grupi - Norveške. Podsjetimo, Hrvatska s Norveškom igra posljednjeg dana.

Sve prijenose utakmica možete pratiti na programu Doma TV-a i portalu GOL.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider