Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još 13 dana...

Reprezentacija zadovoljna uvjetima u Splitu

Stručni stožer rukometne reprezentacije i igrači zadovoljni su uvjetima završnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Splitu jer u tom gradu imaju sve što im je potrebno, kazali su na konferenciji za novinare trener reprezentacije Slavko Goluža te igrači Marko Kopljar i Ivan Ninčević.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Najvažnije je da je Ivano Balić trenirao s trenerom Željkom Babićem, bili su na trčanju i nije bilo potrebe da odlaze u teretanu. Ostali igrači su bili u teretani, a nakon toga su imali vanjsko trčanje uzbrdicom', istaknuo je Goluža.

Prema Golužinim riječima Balić se već uključio u pripreme i po dolasku u Split 'dobro je odradio rukometni trening'.

'Najvažnije je da se Ivano vratio rukometu. Nećemo s njim žuriti, jer ja osobno znam što znači povreda leđa koju sam i ja godinu dana imao. Neki pokret može pogoršati stanje što mi nikako ne bismo željeli. Balića treba postupno opterećivati', kazao je Goluža.

>> Rukometaši se okupili u Splitu

Rukometaši su trenirali u maloj dvorani novosagrađene Spaladium arene, a Goluža je najavio da će se treninzi za dva dana preseliti u veliku dvoranu, te će biti dovoljno vremena da se igrači priviknu na dvoranu.

Naš je cilj iz prvog dijela natjecanja u Splitu prenijeti za nastavak prvenstva u Zagrebu četiri boda

- Slavko Goluža
'Prva utakmica na Svjetskom prvenstvu protiv Južne Koreje 16. siječnja je za nas jedna od najvažnijih. Imat ćemo dovoljno vremena da se pripremimo za tu utakmicu nakon posljednje pripremne utakmice što ćemo odigrati 9. siječnja u Splitu protiv Slovenije', naglasio je Goluža te dodao kako će nakon Južne Koreje uslijediti dvije lakše utakmice koje će biti predigra za dvije najjače utakmice u grupnom dijelu natjecanja - protiv Španjolske i Švedske. 

'Naš je cilj iz prvog dijela natjecanja u Splitu prenijeti za nastavak prvenstva u Zagrebu četiri boda. U tom slučaju se nadamo da bi u tri utakmice u Zagrebu i s jednom pobjedom u tom dijelu natjecanja mogli osigurati plasman u završnicu', kazao je Goluža te izrazio nadu da će i ovaj put 'naš igrač više' biti publika. 

Dodao je kako bi poteškoće moglo predstavljati privikavanje na 'pritiske sa strane koji će dolaziti od naših ljudi zbog potraživanja ulaznica ili pozivi za druženja s reprezentativcima'.

"Pozivi i druženja s nama u sadašnjim okolnostima oduzimaju nam koncentraciju, a nama je potreban mir pa zamoljavamo da se to uvaži', kazao je Goluža. Pri tomu je kazao kako postoji mogućnost da jedan od treninga na pripremama u Splitu bude otvoren za javnost, ali će konačnu odluku o tomu donijeti izbornik Lino Červar.

Prema Golužinim riječima pripremna utakmica protiv Slovenije, što će se odigrati 9. siječnja, koristit će Hrvatskoj reprezentaciji da se od 21 igrača koliko ih je na pripremama u Splitu, odabere 16 koliko ih je potrebno prijaviti za prvi krug natjecanja.

Ninčević je na konferenciji za novinare u prvi plan istaknuo kako mu je čast što je uvršten među 21. igrača za završne pripreme u Splitu.

'Nadam se da ću protiv Slovenije opravdati povjerenje i uspjeti se naći na popisu od 16 igrača za natjecanje', kazao je Ninčević. I Kopljar i Ninčević su rekli da su oduševljeni Spaladium Arenom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider