Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobio osam i pol minuta

Rendulić ostao bez udarca na gol, Colorado opet slavio

Borna Rendulić odigrao je svoju petu utakmicu u NHL-u, a njegov Colorado svladao je u raspucavanju Edmonton s 2:1 te tako ostvario drugu uzastopnu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako je suditi prema rezultatima, Borna Rendulić donosi sreću Colorado Avalancheu. Protiv Edmontona Oilersa odigrao je svoju petu utakmicu u NHL-u, a kad je najbolji hrvatski hokejaš bio u sastavu Colorado je ostvario tri pobjede. Protiv najlošije momčadi u ligi na domaćem ledu u Denveru Avsi su do trijumfa stigli tek u raspucavanju, nakon što je rezultat poslije regularnog dijela i produžetka bio 1:1.

Colorado je poveo u 28. minuti sedmim pogotkom u sezoni Daniela Brierea. Gosti su izjednačili u 45. minuti, a strijelac je bio Benoit Pouiliot. Oba su vratara, Semjon Varlamov za Colorado i Ben Scrivens za Edmonton, bila raspoložena te skupili po 27 obrana, a u raspucavanju je uspješniji bio ruski čuvar mreže koji je zaustavio udarce Roya i Eberlea, dok su za Avse precizni bili Duchene i Tanguay.

Trener Patrick Roy na ovoj je utakmici Borni Renduliću povjerio 8:32 minute na ledu, koje je hrvatski reprezentativac većinom proveo igrajući u četvrtoj napadačkoj liniji i nije došao u priliku zapucati na gol. Unatoč tome, Renduliću se smiješi nešto duži ostanak u NHL-u s obzirom na ono što je pokazao i na dugotrajne ozljede pojedinih napadača kao što su one Patricka Bordleaua, Jesseja Winchestera i Jamieja McGinna.

Pred Coloradom su u sljedećih tjedan dana četiri utakmice od kojih će tri odigrati u Denveru, a gostovati samo u Chicagu (6.1.). Već u nedjelju u Pepsi Center stiže Columbus.

Unatoč pobjedi protiv Edmontona Colorado je s 38 bodova ostao na posljednjem mjestu Centralne divizije, a za momčadima koje trenutno drže posljednja mjesta za doigravanje Avsi zaostaju za sedam bodova.

NHL rezultati, petak 2.1.:

Colorado - Edmonton 2:1 (ras.)

Anaheim - St. Louis 4:3

Calgary - NY Islanders 1:2

Minnesota - Toronto 3:1

Buffalo - Florida 0:2

New Jersey - Montreal 2:4

Pittsburgh - Tampa Bay 6:3

Carolina - Philadelphia 2:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider