Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hrvati više nisu stranci

Rađa nasmijao legende: Od straha nisam izašao iz kuće!

Proslavljeni hrvatski sportaši Petar Metličić, Ivica Šurjak, Dino Rađa, Miho Bošković i Niko Pulić govore što hrvatskom sportu donosi ulazak Hrvatske u Europsku uniju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija jedna je od perjanica hrvatskog sporta, a Petar Metličić jedan od njezinih zaštitnih znakova.

>> Hrvatska je sportsko čudo: Malo nas je al' nas ima!

>> Hoće li doći do propasti hrvatskih klubova ulaskom u EU?

S hrvatskim igračima hipotetska reprezentacija Europske unije imala bi mega momčad.
„Bili bismo nepobjedivi. Ali ne znamo s kime bi više mogli igrati na ravnopravnoj razini“, sa smiješkom na licu prokomentirao je Metličić.

Rađa: Bit ćemo opet uspješni

Za razliku od rukometaša, hrvatski košarkaši više nisu u samom vrhu, kao što je to bilo nekoć kada su osvajali medalje na najvećim natjecanjima.
„Vremena se mijenjaju, naša košarka 'šteka' u zadnje vrijeme, ali uvijek je bilo talenata. Otvorite će im se vrata u Europi. Hezonja je već u Barceloni, mali Šarić će sigurno ostaviti traga. Mislim da ćemo opet imati uspjeha“, kazao je Dino Rađa, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena, koji je igrao u fantastičnoj hrvatskoj momčadi u finalu OI-a u Barceloni 1992. protiv američkog Dream Teama.

Šurjak zna kako je biti stranac

Hrvatske sportaše u Europskoj uniji više se neće tretirati strancima.
„To je velika stvar“, kaže Ivica Šurjak, proslavljeni nogometaš Hajduka, koji dobro zna što znači biti prekobrojan u inozemnim klubovima zbog statusa stranog igrača.

„U moje vrijeme nije se lako odlazilo u inozemstvo. Igrao sam prvo u PSG-u, a onda sam otišao u Udinese gdje su došli veliki Brazilci Zico i Edinho. Morao sam otići jer su u to vrijeme samo dvojica stranaca smjeli igrati u talijanskim klubovima“, podsjetio je Šurjak dodajući da se to više neće događati hrvatskim igračima.

Rađa: Živio sam u velikim gradovima

Rađa se prisjetio dana kada je bio u statusu stranca u europskim klubovima.
„U sportskom smislu govoreći, uvijek je stranac bio kriv za sve kada bi kola krenula nizbrdo. S druge strane, živio sam u gradovima s 4-5 milijuna stanovnika, velike zgrade, čuda od autoputova koje mi tada nismo imali, a onda kad dođem u mali Split... Nađeš se u čudu. Sjećam se da sam kao klinac išao igrati u Rim, nisam od straha izašao iz kuće“, nasmijao je Rađa prisutne zadnjom rečenicom.

Metličić završava karijeru

Metličić je za kraj otkrio:
„Sutra mi ističe ugovor s Montpellierom, a u ponedjeljak izlazim iz rukometa, i to bez da me sudac izbacio s kartonom. Ali, ostajem u rukometu, bit ću tu, radit ću nešto. Najvažnije je da imamo puno talentiranih igrača. Od sada neće odlaziti u Europu nego će ostati u njoj“, zaključio je Metličić.

Bošković: Mi smo mala zemlja za velike stvari

Miho Bošković i Niko Pulić javili su se svojeg iz Dubrovnika.
„Ulazak u EU prilika je za hrvatskog čovjeka. Neće biti lako, trebat će vremena da se priviknemo, ali mi smo mala zemlja za velike stvari“, kazao je proslavljeni hrvatski vaterpolist.

Pulić: Nadam se da će nam doći formula 1

Niku Pulića mnogi smatraju najboljim hrvatskim vozačem svih vremena.
„Puno će nam pomoći ulazak u EU. Nadam se da ćemo dobiti pravu profesionalnu stazu za automoto utrke i da će nam doći formula 1“, kazao je Pulić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider