Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šok i nevjerica

Putin bijesan zbog debakla u Sočiju, zvijezde na žestokom udaru

Poraz ruske reprezentacije u hokeju na ledu u četvrtfinalu olimpijskog turnira od Finske (1-3) proglašen je u Rusiji sportskom nacionalnom katastrofom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Vladimir Putin i cijela Rusija očekivali su zlato od momčadi koju predvodi NHL zvijezda Aleksandar Ovječkin, međutim ne samo da je 'zbornaja' ostala bez zlata, već neće osvojiti niti medalju. Rusi su posljednji put osvojili zlato na Zimskim olimpijskim igrama u Albertvilleu 1992. godine kao reprezentacija ZND-a, no od tada su u 'čekaonici'.

Soči je trebao označiti njihov povratak na vrh, no stiglo je najveće moguće razočaranje. Mnogi su ovaj poraz označili jednim od najvećih razočaranja u povijesti ruskog hokeja. Putin koji je utakmicu pratio u društvu premijera Dmitrija Medjvedeva nije mogao vjerovati što vidi. Samo je ljuto vrtio glavom, a do medija se probila i informacija kako je nakon susreta divljao i bjesnio u VIP salonu.

"Borili smo se do kraja, no nije išlo. Jednostavno nisu sve stvari sjele na svoje mjesto. Izgubili smo naše olimpijske igre," kazao je nakon utakmice razočarani Ovječkin, jedan od 16 NHL igrača od 25 u ruskom 'rosteru'.

"Počeli smo sjajno, a zatim sve uprskali. Kasnije smo imali nekoliko prilika, no nije išlo," dodala je zvijezda Washington Capitalsa.

S njim se složio i Ilja Kovaljčuk, koji je prošle godine napustio redove New Jersey Devilsa odrekavši se 77 milijuna dolara, te preselio u KHL ligu u SKA St Peterburg.

"Nikako nismo uspjeli posložiti redove, bilo je previše pogrešaka," kazao je jedan od najboljih hokejaša svijeta koji je u dresu SKA ove sezone gostovao u Zagrebu protiv Medveščaka.

Kapetan momčadi Pavel Datsjuk, član Detroit Red Wingsa, čestitao je Fincima na sjajnoj predstavi.

"Nismo opravdali očekivanja. Pokazali su nam kako se igra moderan i brz hokej. Mi smo igrali previše individualno, a oni kao prava momčad.''

Ruski izbornik Zinetula Biljaletdinov se ispričao za neuspjeh, no njegove riječi malo će značiti ruskim navijačima. Oni s crnim humorom su mu poručili kako bi u 'stara vremena već iste večeri završio u nekom od gulaga.'

"Žao mi je što smo razočarali cijelu zemlju. Očekivanja su bila velika i svjestan sam kako je ovo veliki neuspjeh," kazao je ruski izbornik koji će sasvim sigurno dobiti otkaz.

Uoči početka OI glavna ruska zvijezda Ovječkin sa smiješkom je naglasila kako će 'Rusiju olimpijsko zlato u hokeju na ledu koštati 50 milijardi dolara' koliko je potrošeno na organizaciju ZOI. Dio razočaranih ruskih navijača sada je preko društvenih mreža poručio kako bi 'bogati ruski hokejaši trebali skupiti dio novca koji je potrošen kako bi oni ispali u četvrtfinalu'.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider