Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Arena Ice Fever

Prvi put u povijesti gladijatori modernog doba u Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U goste im 14. rujna dolazi slovenska Tilia Olimpija (21:00h), a u nedjelju 16. rujna austrijski UPC Vienna Capitals (20:30h). Ovaj projekt je uistinu jedinstven događaj jer će se po prvi put u povijesti hokejske utakmice odigrati u povijesnoj građevini ove vrste!

Povodom organizacije ovog povijesnog događaja danas je u pulskom amfiteatru održana novinarska konferencija, na kojoj je medijima ekskluzivno predstavljen cjelokupni projekt ARENA ICE FEVER - PULA MMXII. Na konferenciji su sudjelovali: gradonačelnik Pule Boris Miletić, voditelja odnosa s javnošću lige EBEL Rene Dorfinger, predstavnik agencije CMS Sports AG ujedno i organizator ovog projekta Ozren Müller, predsjednik KHL Medveščak Zagreb Damir Gojanović i vratar zagrebačkih Medvjeda Robert Kristan.

''Ovaj projekt je upravo je ono o čemu sam cijelo vrijeme pričao, a to je svjetska turistička promocija Hrvatske kroz sport. Siguran sam kako će slika iz pulske Arene obići svijet. Jednako tako ovaj projekt važan je i zbog promocije hokeja u drugim dijelovima Hrvatske osim Zagreba...Ovime se vraćamo korijenima, dolazimo u mjesto gdje je sport jako davno bio vrlo važan, u pulsku Arenu. Bit će jako lijepo vidjeti u Puli igru kao što hokej, čije je igra gladijatorska, tvrda, čvrtsta...'', rekao je Damir Gojanović, predsjednik KHL Medveščak Zagreb

''Sretan što je došlo do ove press konferencije jer smo puno razgovarali i promišljali o mogućnosti održvanja ovog sportskog spektakla u pulskoj Areni. Možda je baš tako i htjelo da danas na gotovo +40 stupnjeva pričamo o hokeju na ledu...Siguran sam kako će ovaj spektakl promovirati ne samo grad Pulu i Istrasku županiju već i Republiku Hrvatsku kao i hokej na ledu. Grad Pula pružit će maksimalno podršku ovom sportskom projektu, a građani Pule sigurno će biti najbolji domaćini hokejašima i gostima iz cijeloga svijeta'', rekao je Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

''Siguran sam da mi igrači nismo niti svjesni gdje ćemo zaigrati hokej. Ovo je potpuno novo iskustvo za nas, ali jednako tako i za sve građane Pule, kao i njihove goste koji će doći u Arenu. Navikli smo da Medveščak radi velike stvari, ali ovo će biti uistinu veliki spektakl i izazov za sve igrače...Što se tiče temperatura, a tako mi i kažu da to neće biti veliki problem jer i u dvoranama punim publike, npr. u Ljubljani na Svjetskom prvenstvu, igramo na 26 stupnjeva'', rekao je Robert Kristan, vratar KHL Medveščak Zagreb.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider