Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Igrale samo prvi set

Prvi poraz na SP-u: Talijanke prejake za hrvatske odbojkašice

U susretu 2. kola skupine A na Svjetskom prvenstvu hrvatske odbojkašice su u Rimu pred 6.000 gledatelja izgubile od Italije 0-3 (24-26, 15-25, 11-25) upisavši prvi poraz na prvenstvu nakon pobjede protiv Argentine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odabranice hrvatskog izbornika Angela Vercesija su tek u prvom setu bile ravnopravne favoriziranim suparnicama, no nažalost nisu ga uspjele osvojiti. Italija je u drugom i trećem setu odigrala daleko bolje i rutinski je stigla do druge pobjede.

Hrvatske odbojkašice su pokazale odličnu igru u prvom setu, no nažalost set je ipak otišao na talijansku stranu. U izjednačenoj igri odličivale su tek nijanse. Italija se prva odvojila i povela 10-6, a zatim i 14-9. Hrvatska se vratila u igru izjednačivši (16-16), a potom su naše odbojkašice pobjegle na 20-16. Nažalost, u tim su trenucima vezale nekoliko pogrešaka dozvolivši Talijankama povratak u set. Ključnim se pokazao ulaza u igru 202 centimetara visoke Valentine Diouf koja je preokrenula rezultata i Italija je stigla do izjednačenja 21-21, a zatim i vodstva 24-22 osvojivši set 26-24.

Italija je daleko bolje otvorila drugi set. Odabranice Marca Bonitte su vodile 7-4, 11-6, 16-8. Naše su djevojke uspjele malo ublažiti veliki zaostatak stigavši na 16-11, no uslijedila je nova talijanska serija za 20-12. Na koncu je set okončan rezultatom 25-15.

Italija je furiozno krenula i u treći set, pa je hrvatski izbornik Angelo Vercesi već nakon pet poena (4-1 za Italiju) pozvao prvi 'time-out'. No, nije bilo pomoći. Talijanke su se razigrale i vrlo brzo privele meč kraju. Treći set su dobile 25-11.

U susretu 3. kola hrvatske odbojkašice će sutra u 17.00 sati igrati protiv reprezentacije Dominikanske Republike koja je u prva dva kola upisala dvije pobjede (Njemačka, Tunis). U ostalim susretima iz naše skupine sastaju se Njemačka - Tunis, te Argentina - Italija. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider