Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Prvi ovosezonski poraz Chicaga, Vancouver srušio Colorado

Hokejaši Chicaga doživjeli su prvi ovosezonski poraz u NHL-u. Nakon šest uzastopnih pobjeda u srijedu su pali na gostovanju kod Minnesote poslije izvođenja penala (3-2)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak Wilda je bio Matt Cullen koji je zabio prvi gol za domaće već nakon minute i pol igre, a potom je bio i autor odlučujućeg pogotka u raspucavanju kaznenih udaraca. Chicago je, istina, unatoč ranom pogotku Minnesote, riješio prvu trećinu u svoju korist golovima Andrewa Shawa i Jonathana Toewsa. U drugoj je trećini na 2-2 izjednačio Cal Clutterbuck i taj se rezultat održao sve do kraja osnovnog dijela i produžetka, da bi Minnesota u penalima došla do četvrtog trijumfa ove sezone, a jedina neporažena momčad u ligi ostao je San Jose.

Vancouver je pred svojim navijačima srušio Colorado (3-0), a Roberto Luongo je ostvario 61. ''shutout'' karijere. Strijelci za Canuckse bili su Jason Garrison, Maxim Lapierre i Zack Kassian kojem je to peti gol sezone.

Prvi ''pick'' posljednjeg drafta, ruski desnokrilni hokejaš Nail Jakupov, donio je pobjedu Edmontonu protiv Phoenixa (2-1) pogotkom u četvrtoj minuti produžetka. Mogli su Oilersi cijelu priču i ranije završiti budući da su vodili od pete minute prve trećine pogotkom Lennarta Petrella, ali su si zakomplicirali život primivši gol 19 sekundi prije kraja osnovnog dijela. Strijelac za Coyotese je bio Nick Johnson.

U kanadskom okršaju Ottawa je deklasirala Montreal s 5-1 za svoju petu pobjedu sezone. Canadiensi su poveli preko Tomaša Plekaneca u šestoj minuti, ali do kraja je sve bilo u znaku Senatorsa za koje su zabijali Jim O'Brien, Daniel Alfredsson, Mika Zibanejad, Chris Phillips i Chris Neil. Craig Anderson je na golu skupio 31 obranu. (TS)

NHL liga, srijeda:

Phoenix - Edmonton 1-2, produžetak

Vancouver - Colorado 3-0

Ottawa - Montreal 5-1

Minnesota - Chicago 3-2, penali

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider