Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Anketa gol.hr-a

Priznajte, zbog koga ste se baš najviše veselili u 2013.?

Godina je na izmaku pa je vrijeme da svojim glasovima izaberete onog tko je vama donio najviše radosti.

Godina 2013. samo što nije završila, pa vas pozivamo da glasate u anketi GOL.hr-a i iskreno kažete tko vas je najviše razveselio u posljednjih (skoro) 365 dana. Ponudili smo vam šest odgovora jer smatramo kako se radi o uspjesima koji su nas sve zajedno najviše obradovali.

Počet ćemo s rukometašima koji obično prvog mjeseca u godini bacaju naciju u trans. Kauboji su na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj razbili Francuze u četvrtfinalu. U polufinale su stigli bez ijednog poraza, svi smo bili u euforiji, a onda je umor opet učinio svoje. Poraženi su od Danaca u polufinalu, ali uzeli su broncu protiv Slovenije.

Mirko Filipović napokon je ispunio san. Uzeo je pojas K-1 World Grand Prix prvaka i to u Areni, u gradu u kojem živi, pred svojim navijačima. Mislite o njemu danas što god hoćete, ali nitko na svijetu nema pojase WGP-a u PRIDE-u i K-1.

Hrvatska nogometna reprezentacija prolazila je kroz turbulentnu godinu. Od euforije nakon pobjede nad Srbijom do loše igre u narednim susretima. No, Vatreni su pobijedili najvećeg rivala i nisu izgubili na Marakani unatoč slaboj igri. Na kraju su se plasirali na Svjetsko prvenstvo na kojem će igrati uistinu najbolje svjetske reprezentacije. Zamislite kako se osjećaju navijači iz onih zemalja koje neće gledati svoje nogometaša na Mundijalu u zemlji nogometa...

Iz te reprezentacije moramo izdvojiti jedno ime. Mario Mandžukić proživljava godinu iz snova. Osim što je među najzaslužnijima što će hrvatske nogometaše u albumima sa sličicima lijepiti milijuni djece diljem svijeta, Mandžo je postao prvi Hrvat koji je zabio pogodak u finalu Lige prvaka. 'Super Mario' je osvojio sve - njemačko prvenstvo, kup, Ligu prvaka, europski Superkup i trenutno u Maroku igra Svjetsko klupsko prvenstvo na kojem će podignuti i petu 'kantu'.

Sandra Perković potvrdila se kao jedna od najboljih atletičarki svijeta i u 2013. godini. U bacanju diska osvojila je sve, aposlutno sve. Nakon europskih zlata i onog na OI u Londonu, Sandra je na Svjetskom prvenstvu u Moskvi postala i svjetska prvakinja. Nema joj ravne u cijelom svijetu, što reći na to...

I za kraj – košarkaši. Probudili su u cijeloj Hrvatskoj uspavanu strast za košarkom u kojoj smo vladali sve do početka 90-ih. Napokon je skinuto prokletstvo polufinala u kojem nismo bili od 1995. godine. Da, punih 18 godina. I onda ludilo u Sloveniji, dvorane krcate hrvatskim navijačima, Hrvati opet marširaju. Šteta što smo pali protiv Litve u polufinalu, bio je to prelijepi san...

Zbog čijih ste se uspjeha u 2013. najviše veselili?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider