Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"najbolji potez"

Iz PPD-a pojasnili razlaz s Vujovićem: "Nije bilo drugog izbora"

U prostorijama PPD Zagreba održana je konferencija za novinare na kojoj je potvrđena smjena prvog trenera Veselina Vujovića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jutros je odjeknula vijest da su PPD Zagreb i Veselin Vujović prekinuli suradnju, a potvrda toga stigla je na konferenciji za novinare koja se održala u 13 sati.

"S obzirom da sezona nije krenula onako kako smo se nadali. S obzirom da smo mislili da smo ojačali momčad za ovu sezonu ili barem zadržali jačinu iz prošle, to se nažalost nije dogodilo. Najčešći potez u ovakvim situacijama je smjena trenera. Pokušali smo to napraviti na neki sasvim drugi način, jer su posljednje dvije i pol godine zaista bile sjajne s trenerom Veselinom Vujovićem. Nismo bili sretni time što se moramo riješiti trenera. No nije bilo drugog izbora", najavio je direktor PPD-a Zagreb.

"RK Zagreb i Veselin Vujović sporazumno raskidaju suradnju. Što znači da ga nismo otpustili, niti je on dao otkaz. Zajedno smo se složili da je to najbolji potez. Složili smo se i reći ću ovako, 'koliko para, toliko muzike'. Mi na žalost nemamo toliko novca koliko zaslužuje trener kalibra Vujovića. Stoga smo mu u dogovoru dopustili odlazak i na klupu slovenske reprezentacije. Taj je potez jedno vrijeme funkcionirao. No odlaskom na Olimpijske igre nije ga bilo tri mjeseca i smatram da je to glavni razlog zbog kojeg trenutno imamo ovakve rezultate", rekao je Ante Ančić.

"Želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere. Nadamo se da će ostati prijatelj kluba i da će se u budućnosti jednom vratiti i da ćemo ponovno surađivati. Svjesni da, ako s Vujovićem i izađemo iz krize, on opet odlazi voditi Sloveniju i opet bismo se našli u istoj situaciji. Potreban nam je trener koji nam može biti na raspolaganju 24 sata na dan", zaključio je Ančić.

Sportski direktor Božidar Jović smatra da Vujović nije jedini krivac.

"Trener nije jedini krivac, mislim da dio krivice snose i igrači koji nisu na razini od prošle sezone, a novim igračima treba vremena da se uklope. Iduća dva tjedna će momčad voditi pomoćni trener Andrija Nikolić i njegov stručni stožer. Kandidata nemamo jer je i nas iznenadilo sve ovo", rekao je Jović.

Ančić je kazao i da će Nikoliću pomagati Jović.

"Do kraja reprezentativnog tjedna vjerojatno ćemo imati trenera koji će preuzeti momčad. No moram priznati i da nismo imali sreće s ozljedama igrača. Razgovarat ćemo s ljudima, imamo dva, tri imena. No sigurno je da će nam novi trener biti na raspolaganju 24 sata, neće imati dva posla", istaknuo je Ančić, dodavši kako u igračkom kadru neće biti promjena.

"Nemamo ni mogućnosti da nešto mijenjamo jer je sezona u jeku. Imamo to što imamo. U međuvremenu smo uzeli Igora Vujića koji može igrati od 6. kola, dakle nakon Vardara", dodao je Ančić.

Vujović je PPD Zagreb vodio dvije i pol godine i u prošle dvije sezone Zagreb je igrao polufinale Seha lige te je u obje sezone prošao u četvrtfinale Lige prvaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider