Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo ivica!

Ivica Kostelić osvojio svoje četvrto olimpijsko srebro: 'Ovo je velika nagrada!'

Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u super-kombinaciji voženoj na stazi Rosa Hutor na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, što mu je četvrto srebro sa ZOI u karijeri, a treće uzastopno u kombinaciji.

Ivica Kostelić osvojio je srebro u superkombinaciji u Sočiju. To je već četvrta srebrna medalja za Ivicu na Zimskim olimpijskim igrama. Kostelić je bio srebrni u kombinaciji na ZOI u Torinu 2006. i Vancouveru 2010., te u slalomu u Vancouveru 2010. Kostelićevo srebro je 11. medalja za hrvatske sportaše na ZOI, a 10. za obitelj Kostelić.

Ivica Kostelić - junak s četiri olimpijske medalje

Deseta olimpijska medalja čudesnih Kostelića

Janica: Ne znam što su ljudi očekivali, nema razočaranja!

Zlatnu medalju osvojio je Švicarac Sandro Viletta sa 34 stotinke boljim vremenom od Kostelića, dok je do bronce stigao Talijan Christof Innerhofer sa 47 stotinki slabijim vremenom.

'Srebrni' Ivica imao je veliku priliku za zlatnu medalju, što je njegov dječački san. Nakon jedne od najboljih vožnji u spustu u karijeri, Kostelić je bio sedmi. Ispred njega nije bilo dobrih slalomaša, stazu je postavljao njegov otac Ante, no slalomska vožnja nije bila dovoljna za zlato.

Imao je Kostelić velikih problema čak i uoči Olimpijskih igara, iako su mnogi mislili kako će se s vremenom tempiranje forme za ZOI početi pokazivati na rezultatima. No, čini se kako je Kostelić opet pokazao da je čovjek za velika natjecanja

'Ovo nam je velika nagrada'

Ipak, srebrna medalja nakon loše forme ove sezone fantastičan je uspjeh. Na kraju je Ivica bio zadovoljan...

"S obzirom na sezonu ovo je velika nagrada. Imam takvu konstantu kroz osam godina, mnogi su se promijenili na postolju, a ja sam ostao", izjavio je nakon osvajanja srebrene medalje.

''Imao sam veliku šansu nakon spusta, to je bio jedan od najboljih spustova u mojoj karijeri. Staza je popustila, vrijeme u slalomu ne odgovara mojoj kvaliteti. Tata mi je rekao da sam vozio u grču. Nisam imao dobar osjećaj, ali izgleda da sam dobro izračunao", dodao je Kostelić.

Ivica je zadovoljan i s 10 mjestom Zrnčića-Dima.

''I Natko je dobro odvozio, morate razumjeti da imati dvojicu među deset najboljih u individualnom sportu na Olimpijskim igrama nije mala stvar.''

Natko Zrnčić Dim je izrazio zadovoljstvo svojim rezultatom na ZOI u Sočiju.

"Zadovoljan sam, 10. mjesto na olimpijskim igrama je visok rezultat. Nisam nezadovoljan. Propustio sam svoju šansu u oba 'laufa'. Imao sam veliki zaostatak u spustu, a ni slalom nije bio odličan", ocijenio je Natko Zrnčić Dim.(I.Š./Hina)

REZULTATI:

1. Sandro Viletta (Švi) 2:45.20
2. IVICA KOSTELIĆ (HRV) +0.34
3. Christof Innerhofer (Ita) +0.47
4. Kjetil Jansrud (Nor) +1.06
5. Adam Žampa (Svk) +1.14
6. Bode Miller (SAD) +1.40
7. Ondrej Bank (Češ) +1.64
8. Carlo Janka (Švi) +1.68
8. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.68
10. NATKO ZRNČIĆ-DIM (HRV) +1.86

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider