Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zlatna obitelj

Deseta olimpijska medalja čudesnih Kostelića: U skijanju im nema ravnih

Osvajanjem novog srebra Ivica je osvojio svoju četvrtu olimpijsku medalju i ukupno desetu za obitelj Kostelić.

Ivica i Janica Kostelić Hrvatskoj su donijeli nevjerojatnih 10 olimpijskih medalja. To je pola nego što su nam na ljetnim Igrama donijeli hrvatski sportaši u zadnje 22 godine. Jedino je Jakov Fak, biatlonac koji danas nastupa za Sloveniju, još osvajao medalju za Hrvatsku na ZOI (bronca u Vancouveru).

Kostelići su postali najuspješnija skijaška obitelj u povijesti. Talijanska obitelj Di Centa (skijaško trčanje) također četiri zlata, alči uz tri srebra i tri bronce. Kostelići imaju čak šest srebra!

Sve je počelo u Salt Lake Cityju 2002. godine kada je Janica Kostelić šokirala sportski svijet. Pom vodstvom oca i trenera Ante Kosterlića, ova čudesna skijašica osvojila je tada čak tri zlata (kombinacija, slalom i veleslalom) i jedno srebro (super G). Četiri godine kasnije u Torinu Janica je uzela još jedno zlato (kombinacija) i srebro (super G). Tada joj se pridružio i Ivica koji je uzeo svoju prvu olimpijsku medalju – srebro u kombinaciji.

Nakon što se njegova sestra oprostila od karijere, Ivica Kostelić nastavio je donositi medalje za Hrvatsku. 2010. godine u Vancouveru Ivica je osvojio dva nova srebra u superkombinaciji i slalomu. I konačno, Ivica je broj medalja podebljao u Sočiju osvajanjem novog srebra, a ima priliku doći do nove medalje sljedeće subote u slalomu.

SVA HRVATSKA ODLIČJA NA ZOI:

ZLATO

Janica Kostelić (slalom) Salt Lake City (2002)

Janica Kostelić (veleslalom) Salt Lake City (2002)

Janica Kostelić (kombinacija) Salt Lake City (2002)

Janica Kostelić (kombinacija) Torino (2006)

SREBRO

Janica Kostelić (super-G) Salt Lake City (2002)

Janica Kostelić (kombinacija) Torino (2006)

Ivica Kostelić (kombinacija) Torino (2006)

Ivica Kostelić (superkombinacija) Vancouver (2010)

Ivica Kostelić (slalom) Vancouver (2010)

Ivica Kostelić (superkombinacija) Soči (2014)

BRONCA

Jakov Fak (biatlon) Vancouver (2010)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider