Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iznenadilo ga pitanje

Povijesni Super Bowl za američke Hrvate: 'Ponosan sam na svoje porijeklo'

Veliko finale NFL lige, poznatije kao Super Bowl, obilježit će i sudar trenera hrvatskih korijena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najpoznatijih američkih Hrvata uopće je legendarni trener američkog nogometa Bill Belichick. U svojoj bogatoj NFL karijeri vodio je svoje New England Patriotse čak pet puta u Super Bowlu kojeg je dosad osvojio čak tri puta.

Šesti nastup izborio je u ovoj sezoni, a ovog vikenda slijedi veliki obračun s aktualnim prvacima Seattle Seahawksima. Zanimljivo, na suprotnoj klupi nalazi se Pete Carroll, Amerikanac irsko-hrvatskih korijena.

Belichick je na press konferenciji dobio zanimljivo pitanje. Jeste li svjesni za povijesni meč između hrvatskih trenera na Super Bowlu?

''Pa ne, zadnji veliki hrvatski obračun sam imao s trenerom Nickom Sabanom kada je vodio Miami Dolphinse. Ponosan sam na obitelj mog oca, povijest i tradiciju. Imao sam prilike posjetiti predivnu zemlju nekoliko puta i ponosan sam na moje porijeklo. Nisam bio svjestan ove činjenice, ali očito ćemo dobiti hrvatskog prvaka tko god da pobijedi'', odgovorio je legendarni trener.

Belichick očito nije znao da je njegov kolega Carroll također Hrvat po majci. Poznato je da su Belichickov djed Ivan i majka Marija krajem 19. stoljeća stigli u SAD iz Krašića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider